• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme için yardım lazım.

Sayın karaman merhabalar.
Yanlış anlamadıysam; koşullu biçimlendirilecek alanı (G9:R27) seçip aşağıdaki formülü koşullu biçimlendir-> formül kullan kısmına uygulayınız.
Kod:
=((C$4>(--SOLDAN($C9;BUL(" ";$C9;1)-1)-1))*(C$4<(--SAĞDAN($C9;UZUNLUK($C9)-BUL("-";$C9;1)-1)+1)))=1

Ekli dosyalar

• biçim.jpg
    biçim.jpg
    54.7 KB · Görüntüleme: 8
Ömer bey, iyi akşamlar. Bunu denemiştim olmadı. Birer satır atlatıyor.

Son düzenleme:
Sayın karaman; G9 hücresi seçiliyken koşullu biçimlendirme formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayın,
Kod:
=((C$4>(--SOLDAN($C9;BUL(" ";$C9;1)-1)-1))*(C$4<(--SAĞDAN($C9;UZUNLUK($C9)-BUL("-";$C9;1)-1)+1)))=1
sonra karşısındaki UYGULAMA HEDEFİ kısmına
=$G$9:$G$27;$I$9:$I$27;$K$9:$K$27;$M$9:$M$27;$O$9:$O$27;$Q$9:$Q$27
yazarak işlemi tamamlayın,

ARDINDAN

H9 hücresi seçiliyken aşağıdaki formülü formül kısmına;
Kod:
=((E$4>(--SOLDAN($C9;BUL(" ";$C9;1)-1)-1))*(E$4<(--SAĞDAN($C9;UZUNLUK($C9)-BUL("-";$C9;1)-1)+1)))=1
ve aşağıdakini de,
=$H$9:$H$27;$J$9:$J$27;$L$9:$L$27;$N$9:$N$27;$P$9:$P$27;$R$9:$R$27
karşısındaki UYGULAMA HEDEFİ alanına yazın.

Sanırım böylece istediğiniz sonuca ulaşılır.
Sorun birleştirilmiş hücrelerden kaynaklanıyor.

Bu arada C14 hücresindeki 2001- 2500 dğeri diğerlerinden farklı; " - " işaretinden önce boşluk yok onu da diğerleri gibi yapmanızda fayda var.

Son düzenleme:
Bir önerim daha olsun size izninizle, 2001-2500 gibi değerlerin bulunduğu sütunu ben olsam üçe ayırırdım birinciye " - " den öncekini, ortaya " - " işaretini ve üçüncü sütuna da "-"den sonraki kısmı yazardım. Böylece SAĞDAN, SOLDAN gibi metin fonksiyonlarından kurtulurdum. Zaten birleştirilmiş hücre şeklinde olduğundan diğer sütunları da etkilemezdi. Tercih sizin tabi.

Koşullu biçimlendirme uygulanmış hücre seçiliyken, KOŞULLU BİÇİMLENDİRME -> KURALLARI YÖNET'i seçerseniz, açılan küçük pencerede; solda koşula ilişkin formülü, ortada yaptığınız biçimlendirme örneğini sağda ise UYGULAMA HEDEFİNİ görmeniz lazım.

Ayrıca İMZA BLOKU'nuzu yeni fark ettim. Benzeşmişiz.

Sizden aşırdım, çok beğendim, affedin.. :mrgreen:

Ama kırmızı yapamadım.. :)

Son düzenleme:
Denemiştim onu ama kodların eklemeleriyle birlikte 50 karakteri gectiği icin kabul etmemişti.

Geri