Merhaba arkadaşlar, birçok defa excel'in bu özelliğinden faydalandım birçok dosyamda. Fakat şimdi, ne kadar Kural varsa denedim, aklım ve bilgim yetmedi.
İsterseniz excel'i de gönderebilirim ama kısaca anlatayım. İş yerinde, plakaların kontrolünü yapmak istiyorum.
Bir sabit excel dosyam var, A sütununda plaka sahibi firmalar yazıyor 3 tane.
B sütununda plakalar yazıyor. Sayfam, firmalara göre sıralı.
1 ve 27 satırlar arası Anadolu firması
27 ve 80 arası Hür firması
80 ve 146 arası Özen firmasına ait plakalar.
Bana farklı günlerde rapor gelir ve bu raporu müşavirliğe gönderirim. Gelen raporlarda plakalar ve yükeme bilgileri gelir. Müşavire ben o gün hangi firmaya ait araba yüklemiş onu gönderirim. İsteğim şu, bana gelen yükleme bilgilerindeki plakaları alıp, yukarda söylediğim sabit dosyamda, mesela C sütununa yapıştırıp, hangi firmaya ait olduğunu söyleyecek şekilde farklı renklendirsin istiyorum. Anadolu ise kırmızı, Hürse mavi ........ gibi.
Bu 3 firmaya ait olmayan plaka da yükleyebilir. O zaman da beyaz kalsın.
Ben YİNENELEN DEĞERLER yaptım, ama firma ayrımı olmadı.
b1:b7 dedim olmadı
İçeren olmadı....
Ne yapmam lazım?
Teşekkürler
Excel 2007 kullanıyorum
İsterseniz excel'i de gönderebilirim ama kısaca anlatayım. İş yerinde, plakaların kontrolünü yapmak istiyorum.
Bir sabit excel dosyam var, A sütununda plaka sahibi firmalar yazıyor 3 tane.
B sütununda plakalar yazıyor. Sayfam, firmalara göre sıralı.
1 ve 27 satırlar arası Anadolu firması
27 ve 80 arası Hür firması
80 ve 146 arası Özen firmasına ait plakalar.
Bana farklı günlerde rapor gelir ve bu raporu müşavirliğe gönderirim. Gelen raporlarda plakalar ve yükeme bilgileri gelir. Müşavire ben o gün hangi firmaya ait araba yüklemiş onu gönderirim. İsteğim şu, bana gelen yükleme bilgilerindeki plakaları alıp, yukarda söylediğim sabit dosyamda, mesela C sütununa yapıştırıp, hangi firmaya ait olduğunu söyleyecek şekilde farklı renklendirsin istiyorum. Anadolu ise kırmızı, Hürse mavi ........ gibi.
Bu 3 firmaya ait olmayan plaka da yükleyebilir. O zaman da beyaz kalsın.
Ben YİNENELEN DEĞERLER yaptım, ama firma ayrımı olmadı.
b1:b7 dedim olmadı
İçeren olmadı....
Ne yapmam lazım?
Teşekkürler
Excel 2007 kullanıyorum
Son düzenleme: