• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme / Hücre Kurallarını Vurgula

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Merhaba arkadaşlar, birçok defa excel'in bu özelliğinden faydalandım birçok dosyamda. Fakat şimdi, ne kadar Kural varsa denedim, aklım ve bilgim yetmedi.

İsterseniz excel'i de gönderebilirim ama kısaca anlatayım. İş yerinde, plakaların kontrolünü yapmak istiyorum.

Bir sabit excel dosyam var, A sütununda plaka sahibi firmalar yazıyor 3 tane.
B sütununda plakalar yazıyor. Sayfam, firmalara göre sıralı.

1 ve 27 satırlar arası Anadolu firması
27 ve 80 arası Hür firması
80 ve 146 arası Özen firmasına ait plakalar.

Bana farklı günlerde rapor gelir ve bu raporu müşavirliğe gönderirim. Gelen raporlarda plakalar ve yükeme bilgileri gelir. Müşavire ben o gün hangi firmaya ait araba yüklemiş onu gönderirim. İsteğim şu, bana gelen yükleme bilgilerindeki plakaları alıp, yukarda söylediğim sabit dosyamda, mesela C sütununa yapıştırıp, hangi firmaya ait olduğunu söyleyecek şekilde farklı renklendirsin istiyorum. Anadolu ise kırmızı, Hürse mavi ........ gibi.

Bu 3 firmaya ait olmayan plaka da yükleyebilir. O zaman da beyaz kalsın.

Ben YİNENELEN DEĞERLER yaptım, ama firma ayrımı olmadı.
b1:b7 dedim olmadı
İçeren olmadı....
Ne yapmam lazım?

Teşekkürler

Excel 2007 kullanıyorum

Son düzenleme:
Merhaba

dosya göndermeniz yararlı olacaktır.

iyi çalışmalar

Merhaba

ekli dosyada yardımcı olmaya çalıştım. sorunuz olursa sorabilirsiniz.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
işinizin görüldüğüne sevindim.

renkli plakaları örnek olarak seçtiğim için ben boyadım anlaşılsın diye.dosyada ufak bir problem gördüm ve düzeltip tekrar gönderiyorum. firma ve plaka ekleme konusuna gelince, 300. satıra kadar firma ve plaka ekleyebilirsin. arttırmak istersen formüldeki B300 olan yeri arttırabilirsin. aynı anda 30 plakayı listeye yapıştırıp sorgulayabilirsin. sorun olursa yine sorabilirsin.

iyi çalışmalar

Ben şimdi diğer tablolara uyarlıyordum bazı sorunlar çıktı. Siz kullandıktan sonra DÜŞEYARA'yı biraz araştırdım; sizin yaptığınız forumüle bakıp anlamaya çalıştım.

A1 tamam
B200 demişsiniz, esnek herhalde sonra o 300-500 olabilir bu da tamam
2'nin ne olduğunu anladım
0'ı da anladım...

Burdan sonra birkaç sorum olacak. Mesela bir değer daha olsa mesela araç kaporta rengi. O da C de yazsa o zaman o 2'nin yerine 2,3 mü diyeceğiz? Yaptım olmadı gerçi...Yani hem HÜR, SARI gibi.

Bir diğer sorum (sorunum) yapıştırınca 01 L 9080 mesela, almıyor karşısındaki firmayı. Özel yapıştır değer dedim olmadı. Yeşil HATA oku çıkıyor..İlginç tarafı o hatalı yeşil oklu yere, yapıştırmayıp, elle bile 01 L 9080 girsem yine de o firmayı vermiyor. Kopyaladığım yere baktım aynı tip yani fazladan boşluk ya da 0 (sıfır) yerine O harfi falan da yok...Zaten o yeşil hata olunca oraya elle düzgün de girsem yine olmuyor.

Bir de mesela, B200 ya, A200 neden değil onu soracaktım teşekkürler.

arama yapılacak alanı seçmiştik (A1:B200) bu alandaki değeri bulunca birinci değer (yani 1 yazarsak) plaka olur. Ben 2 yazdım o da B kolonundaki firma ismidir. 1 olarak değiştirmeyi denerseniz plakanın geldiğini görürsünüz.

Renk de eklemek isterseniz formülde taranacak alanı (A1:B200) yerine (A1:C200) olarak değiştirirseniz ve 3 derseniz 3. alan yani C kolonundaki renk gelecektir.

Yazdığınız plaka ile arattığınız plakanın boşluklar dahil ( büyük-küçük harf önemli değil.) tam olarak aynı olması gerekiyor. Buna rağmen sorun yaşamaya devam ederseniz dosyayı sorunlu hali ile gönderin ben de bir bakayım.

son sorunuz cevabını sanırım yukarıda anlamışsınızdır.

başka sorulabilecek birşey kalmışmıdır bilmiyorum ama varsa sorabilirsiniz :)

iyi çalışmalar

:) sıktım sanırım. Afedersiniz.

Bir değer daha ekledim. Kaporta rengi gibi. Tahmin yürütüp C200 de yapmıştım ama olmadı. Siz 3 dediniz de onu da yaptım ama sadece SARI (kaporta rengini) getiriyor. Yani mesela

01 L 9080 yazınca (yapıştırınca) HÜR, SARI yazdırmak için 2,3 mü 2;3 mü onu sordum. Gerçi 2;3 ve 2,3 yaptım olmadı hata verdi. Bunu nasıl yapabiliriz?

Kopyalama konusunda evet yeşil hata oku veriyor, sonra sizinkini açtım üstüne yazdım o hatayı vermiyor şu an.

Merhaba

Sıkmadınız estafurullah :)

sondaki anahtarlardan 2;0 olanını 3;0 olarak değiştirmeniz gerekiyor eğer 3. satır eklediyseniz. 0 değeri değişmeyecek (bunun anlamı tam karşılık var ise doğru kabul et demek, 1 yazarsanız yaklaşık rakamları doğru kabul eder.) 3;0 yazdığınızda olmuyorsa dosyayı gönderebilisiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

Merhaba

Dosyada istediklerinizi yaptım. Formüle bakarsanız nerenin değiştiğini anlarsınız.

eksik birşey varsa tekrar hatırlatın düzelteyim.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Gördüm, anladım. Teşekkürler.

Yani her sütuna bir tane 2,3,4 veriyoruz. Ve BCD'den çağırıyoruz.

Ben, tek sütunda virgülle ayrılarak olur mu demiştim (diye düşünmüştüm)

O olmuyor sanırım. Bu da işimi görür teşekkürler.

Rica ederim

iyi çalışmalar

Geri