• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme / EFORMÜLSE

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
excel 2013 kullanıcısı olarak daha önce excelin diğer versiyonlarında bir aralıktaki hangi hücrelerde formül olduğunu bulmak için
F5/ÖZEL/FORMÜLLER/ ENTER dendiğinde aralıktaki formül olan hücreler seçiliyordu ve sonra renk veriyordum. ama aralık her defasında değiştiğinde bu işlemi tekrar yapmak gerekiyordu
excel 2013 de Eformülse ile formül eklentisi ile KOŞULLU BİÇİMLENDİRME yi kullanıp formülde EFORMÜLSE yi kullandığımda her defasında yeni formüller eklesemde otomatik verdiğim biçim oluşuyo büyük bir kolaylık

benim sorum ise EFORMÜLSE ile belirlenen formüllerde TOPLA(...) ile başlayanlar ayrıca nasıl renklendirebilirim yada bu yapılabilir mi.

sayın yurttaş hocam 1 hafta içinde 2 defa sorduğum ancak yanıt alamadığım bir fonksiyon sorum vardı
yanıtlayabilirmisiniz hocam
bir sayının birden fazla aralıkta olma durumu ile ilgili
kısa ifadeyle aratacağım sayı 150
1. aralık 100-200
2. aralık 256-356
3. aralık 500-658
150 sayısı verdiğim 3 aralıktan herhangi birinin içinde ise hücreye 1 yazdırcam
aitındaki sayıda 3 aralıktan herhangi birinin içindeyse hücreye 1+1 yada (MAK..)+1 ile artırarak ilerleyecem
aralıkları B1:C3 ile belirlesek
yani B1= 100 C1= 200 (1. aralık başlangıç bitiş)
.
.

sayın yurttaş hocam örnek dosyanızı indirdim herhangiş biryere TOPLA(.. ile başlayan formül yazınca maviye döndü
koşullu biçimlendirme kuralları yönete baktım "SUM" içeren bir formül yazmışsınız
bende tüm hücrelere EFORMÜLSE yi biçimlendirmeden ekleyecem çalıcaktır. zannedersem

hocam denedim ama bir sorun oldu koşullu biçimlendirmede

Geri