• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme boş hücrelerin renklenmesi

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı akşamlar.

Ekte aidat isimli bir çalışma dosyam var, D3:O1048576 aralığında aidat alınmayan boş hücrelerin renklenmesini istiyorum, koşullu biçimlendirme ile yapmaya çalışıyorum, bir türlü yapamadım, cari aydan sonrasındaki boş ayların renklenmesini istemiyorum. Bir türlü bir formül kuramadım.

Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Sayın arkadaşlar, D3:O1048576 aralığını seçip, koşullu biçimlendirme kısmından yalnızca şunu içeren hücreleri biçimlendir/hücre değeri/boşluklar'ı seçip, istediğim rengi seçtiğimde, cari aydan sonraki boş hücreleride renklendiriyor, cari aydan sonrasını renklenmesini istemiyorum, bunu nasıl yapabiliriz?

Ayrıca sayfanın kod bölümünde Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) bu başlık altında kodlar var, koşullu biçimlendirmeyide siliyor.

Son düzenleme:
Merhaba.

Yanlış mı anlıyorum bilemedim.

-- Mevcut Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) kod blokunda yar alan
Application.ScreenUpdating = True
satırının hemen üstüne mavi renklendirdiğim satırları ekleyin.

-- Eğer hücre seçimi değiştiğinde sarı boyanan kısmın da içinde bulunulan aydan sonra olmasını istemiyorsanız;
ayrıca aşağıdaki kırmızı renklendirdiğim kısmı da değiştirin.
.
Kod:
........................
........................
Set Satır = Range(Cells(ActiveCell.Row, 1), Cells(ActiveCell.Row, [COLOR="Red"]Month(Now) + 3[/COLOR]))
........................
........................
[COLOR="Blue"]For sat = 3 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    For sut = 4 To Month(Now) + 3
[B]        If Cells(sat, sut) = 0 Or Cells(sat, sut) = "" Then
            Cells(sat, sut).Interior.Color = vbRed
        Else
            Cells(sat, sut).Interior.Color = xlNone
        End If[/B]
    Next
Next[/COLOR]
........................

Sayın Ömer Bey ilginiz için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık yazmış olduğunuz kodlar güzel çalışıyor, küçük bir sorun var, kırmızı ile renkli olan boş hücrelere sonradan veri girdiğimde hücreler hala kırmızı görünüyor.

Kusura bakmayın, ayrıca aşağıdaki kodu nereye eklemem gerektiğini bir türlü çözemedim.

Set Satır = Range(Cells(ActiveCell.Row, 1), Cells(ActiveCell.Row, Month(Now) + 3))

Set Satır diye başlayan mevcut kod satırının sonundaki 16 sayısını Month(Now) + 3 olarak değiştirin.
Kırmızının kalıcı olmaması için önceki cevabımda değişiklik yaptım oraya bakın.

Sayın Ömer Bey çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık tam istediğim gibi oldu.

Hayırlı geceler hayırlı çalışmalar diliyorum.

Geri