• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kosullu biçimlendir sorun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan +emek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sütun
satır A B C D
1 1 1 2
2 2
3 1 3 2
4 4

=EĞER(VE(YADA(A1="1";C1"2");YADA(B1="1";B1="2";B1="3";B1="4"));1;0)

BU FORMÜLLE D SÜTÜNUNU RENKLENDİRMEK İSTİYORUM FORMÜLÜ DENEDİM CALIŞIYOR YANLIZ A SÜTÜNUNDAKİ VE B SÜTUNUNDAKİ DEĞERLERİ BAŞKA BİR YERDEN KOPYALAYIP YAPIŞTIRDIĞIM ZAMAN FORMÜL ÇALIŞMIYOR SİLİP ELLE TEKRAR YAZIDIĞIMDA D SÜTUNUNU RENKLENDİRİYOR
SEBEBİ NEDİR BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ EXCEL DE COK YENİYİM HATAM NERDE ACABA BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ TEŞEKKÜRLER

Yazılımda hata var.Koşullu biçimlendirme mantığına hatalı.Koşullu biçimlendirme doğrularda çalışır.Sayılar metin ifadesi ile girilmiş. Ne yapmak istediğinizi açıklarsanız. Yardımcı olanlar çıkaçaktır.

EĞER(VE(YADA(A1="1";C1"2");YADA(B1="1";B1="2";B1= "3";B1="4"));1;0)

Forum kurallarına da dikkat:
Küçük harf kullan!

Son düzenleme:
Yazılımda hata var.Koşullu biçimlendirme mantığına hatalı.Koşullu biçimlendirme doğrularda çalışır.Sayılar metin ifadesi ile girilmiş. Ne yapmak istediğinizi açıklarsanız. Yardımcı olanlar çıkaçaktır.

EĞER(VE(YADA(A1="1";C1"2");YADA(B1="1";B1="2";B1= "3";B1="4"));1;0)

Forum kurallarına da dikkat:
Küçük harf kullan!

uyarın için teşekkürler
formda ve excel de daha çok yeniyim
benim formülüm le bir sorunun yok formülüm çalışıyor yapmasını istediğim şeyi yapıyor yalnız A ve C sütunundaki verileri başka bir yerden kopyalayıp yapışır yaptığım zaman sanki A ve C sütunu da bir veri yokmuş gibi davranıyor silip elle tekrar girdiğim zaman oradaki veriyi görüyor ve D sütununu istediğim gibi renklendiriyor
demek istediğim A ve C sütununa kopyala yapıştır yaptığım verileri silip aynılarını elle girmek zorundayım ona anlam veremedim :yardim:

Selam,
Formüller /Hesaplama Seçenekleri/El ile seçili olabilirmi
Bu otomatikte olmalı

evet doğru sayılar metin ifadesiyle yazılı hücre yapılarım metin hücresi olduğu için

Formüller sekmesine gelip oradan Hesaplama Seçeneklerini seçerek

olabilir bilmyorum iki günde kendi kendime anca bukadarını öğrenebildim
onu nereden düzelte bilirim acaba

Kopyalayacağınız sayısal ifadenin formül çubuğunda başına gelerek shift + üsteki 2 tuşuna basarak ' işareti koyunuz ve bundan sonra kopyalayınız.

Geri