Koşullu Biçimlendir İsteği

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-01-2026
Merhaba;

Ekli dosyamda koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum. ChatGpt'ye sordum ama bir türlü istediğimi alamadım.

1. Kural: D2 hücresinde İHR varsa ve A2 ve B2 hücrelerinden herhangi biri dolu ise D2 hücresinin dolgu rengi sarı olsun.

2. Kural: D2 hücresinde İHRR varsa ve A2, B2 ve C2 hücrelerinin herhangi birinin içinde değer varsa D2 hücresinin dolgu rengi sarı olsun.

Bu iki kuralda tek bir formülde birleşmeli.
Yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Merhaba;

Ekli dosyamda koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum. ChatGpt'ye sordum ama bir türlü istediğimi alamadım.

1. Kural: D2 hücresinde İHR varsa ve A2 ve B2 hücrelerinden herhangi biri dolu ise D2 hücresinin dolgu rengi sarı olsun.

2. Kural: D2 hücresinde İHRR varsa ve A2, B2 ve C2 hücrelerinin herhangi birinin içinde değer varsa D2 hücresinin dolgu rengi sarı olsun.

Bu iki kuralda tek bir formülde birleşmeli.
Yardımcı olur musunuz ?

istediğin biçimlendirme formülünü yazdım. 30.satıra kadar yaptım. Sen uzatırsın onu. Ekten İndirebilirsin dosyayı.
Kullanılan formül
Kod:
=YADA(VE(ESAYIYSA(MBUL("İHR";D2));YADA(A2<>"";B2<>""));VE(ESAYIYSA(MBUL("İHRR";D2));YADA(A2<>"";B2<>"";C2<>"")))

Ekli dosyalar

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
11-01-2026
istediğin biçimlendirme formülünü yazdım. 30.satıra kadar yaptım. Sen uzatırsın onu. Ekten İndirebilirsin dosyayı.
Kullanılan formül
Kod:
=YADA(VE(ESAYIYSA(MBUL("İHR";D2));YADA(A2<>"";B2<>""));VE(ESAYIYSA(MBUL("İHRR";D2));YADA(A2<>"";B2<>"";C2<>"")))
Teşekkür ederim. Elinize sağlık. Sorduğum soruda eksiklik farkettim, bir kural daha ilave edebilir miyiz ?
1. Kurala, C2 hücresi boş ise dolgu rengi sarı olacak. Normalde C2 hücresi dolu olması gerekiyor. Eğer boş ise hata var demektir. Sarı olmalıdır.

Ek sorularım olacak. Bu deneme idi. Başarılı oldu. İHR kodu ile aynı kurallara sahip belki 40 kadar kod olacak. İHRR kodu ile aynı kurallara sahip belki 30 kod var. Bunları nasıl yapabiliriz ?
Ekteki dosyada BÜR kodunu ilave ettim. Oldu. Aynı şekilde devam mı etmeliyim ?

Bir diğer soru, olursa süper olur. Bu kuralların hepsinin üzerinde bir kural var. Eğer D sütunundaki hücrelerde sayı yoksa diğer kurallar çalışmayacak.
Ekte E3 hücresinin dolgu rengi sarı ama D3 hücresinde sayı yok. Bu durumda diğer kurallar çalışmayacak. Hücre dolgu rengi sarı olmayacak.

Bakabilir misin ?

Ekli dosyalar