• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Benzersiz Değer Sayma - Yardım -

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lecay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 ENG
Arkadaşlar selam,

A ve C sütunlarındaki koşullara göre B sütunundaki tekrarlanan satırların benzersiz değerlerini I sütunundaki ilgili satırlarda saydırmak istiyorum. I sütununu referans alacak şekilde bunu nasıl formülize edebilirim ? Yardım edebilir misiniz ?

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Dizi formülü ve Pivot Table yapılmış dosyanızın çözümü.Dizi formülü ağır çalışmakta en iyisi Pivot Table çözmek.Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Selam,
yardımcı sutun kullanılarak çözüm işinize yararsa D sutunu yardımcı formülün bulunduğu sutundur istenirse gizlenebilir

İlginize teşekkürler arkadaşlar. Bu yöntemleri biliyorum ve ihtiyacımı karşılamıyor. Formül ile bir sonuca ulaşmam gerekiyor

Örneğin

J9 hücresi için

Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER($A$2:$A$10000=$H$8;EĞER($C$2:$C$10000=H9;EĞER($B$2:$B$10000<>"";KAÇINCI($B$2:$B$10000;$B$2:$B$10000;0))));SATIR(İNDİS($B$2:$B$10000;0;0))-SATIR($B$2)+1))

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak girip aşağı doğru çekiniz.

Not: Hesaplama kısmını el ile olarak ayarlamışsınız. Dosya-Seçenekler-Formüller kısmını otomatik ayarlarsanız sonuçları görebilirsiniz. Diğerlerini kısımdaki formülleri aynı mantığa göre siz ayarlarsınız.

J9 hücresine belirttiğiniz formülü "ing" olarak yazdığımda sonuç "1" olarak çıkıyor. Oysaki 137 benzersiz rakam mevcut.

=COUNT(1/FREQUENCY(IF($A$2:$A$10000=$H$8;IF($C$2:$C$10000=H9;IF($B$2:$B$10000<>"";MATCH($B$2:$B$10000;$B$2:$B$10000;0))));ROW(INDEX($B$2:$B$10000;0;0))-ROW($B$2)+1))

Ctrl +Shift+Enter ile girin formül doğru hesaplıyor. Ayrıca Not kısmına yazdıklarımı tekrar kontrol ediniz.

Alternatif olarak hazırlanan dosya ektedir;

.

Ekli dosyalar

Sayın Haluk,

Arşivime ekliyorum. Teşekkürler.

Geri