• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula göre veri getirmede eksik olan nedir?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Herkese iyi akşamlar;
1. sorum ; kriter sorar listeler düzgün çalışıyor. Çözümü Korhan bey bulmuştu. Ancak ben ikinci dosyada; neden olmuyor dosyasında, herşeyi kopyaladığımı düşündüğüm halde yapamadım neyi unutuyorum?

2. soru ; Tabloyu krtiter sorar listeler kitabında 3. sekmedeki gibi yapmak istiyorum bunun için kodda nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.:)

Ekli dosyalar

Merhaba,

Nesnelerin özelliklerini ikinci dosyanıza aktarmamışsınız. Benim önerdiğim dosyada liste kutularından çoklu seçim yapabiliyorsunuz. Sizin dosyanızda bu özellik yok.

3. sekmedeki bilgilerden bazıları ilk sekmede yok. Bunlar hangi kritere göre hesaplanacak?

Korhan bey 3.sekme yeni farklı bir tablo uygulama yapacağım gerçek tabloya çok yakın.

"
Nesnelerin özelliklerini ikinci dosyanıza aktarmamışsınız. Benim önerdiğim dosyada liste kutularından çoklu seçim yapabiliyorsunuz. Sizin dosyanızda bu özellik yok"

bunu nasıl yapıyoruz? nesnelerin özelliklerini nasıl aktarıyoruz acaba?

Kod penceresinden nesnenin özellikler bölümüne girerek yapabilirsiniz.

Formun "Initialize" bölümüne ait kodu aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin. Bu şekilde benim önerdiğim dosyadaki özellikler nesnelere açılışta yüklenmiş olacaktır.

3. sekmedeki tablonuz için hangi sütunlar nerelere aktarılacak belirtmediniz!

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    Set S1 = Sheets("Sayfa1")
    Set S2 = Sheets("Sayfa2")

With S1
        For X = 3 To .Cells(.Rows.Count, 1).End(3).Row
            If .Cells(X, 1) <> "" And WorksheetFunction.CountIf(.Range("A3:A" & X), .Cells(X, 1)) = 1 Then
                ListBox1.AddItem .Cells(X, 1)
            End If
        Next

For X = 2 To .Cells(1, .Columns.Count).End(1).Column
            If .Cells(1, X) <> "" And WorksheetFunction.CountIf(.Range("B1:" & .Cells(1, X).Address(0, 0)), .Cells(1, X)) = 1 Then
                ListBox2.AddItem .Cells(1, X)
            End If
        Next
    End With

ListBox1.ListStyle = fmListStyleOption
    ListBox1.MultiSelect = fmMultiSelectMulti
    ListBox2.ListStyle = fmListStyleOption
    ListBox2.MultiSelect = fmMultiSelectMulti
End Sub

Ekli dosyalar

Kusura bakmayın tam ifade edemedim. bu yüzden benzer dosyada soruyu ve istediğim sonucu yeniden gönderdim.

İlk seferde bunu gönderebilseydim sizi uğraştırmamış olurdum ancak örneğe göre düzenleme yapabilirim sandım olmadı.
Üstadım gönderdiğiniz kodu kopyaladım dosya düzeldi. Ancak kafama takıldı ilk seferde kod böyle olmadığı halde nesnede neresinde, nasıl düzenleme yaptınız ki
doğru sonuç veriyordu?

İlginize çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki resimdeki bölümden Form ve nesnelerle ile ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz.

Birde her mesajınızda sürekli tablo yapısını değiştiriyorsunuz. Bu son hali ise A sütunundaki seçeneklerden bir tane seçip örnek vermişsiniz. Birden fazla seçme durumu var mı? Varsa sonuç tablonuz nasıl olmalıdır?

Nesne_Ozellikleri.JPG

Ben örnek dosyayı ekliyorum. Siz kontrol edin. Olmayan yeri varsa düzenleriz.

Ekli dosyalar

Üstadım eline sağlık yeni bir şey daha öğrendim. :)
Tam istediğim de buydu.
( Yanlız en sonda fazladan bir sütun olarak en son seçilen branşın başaramayanlarını sütunda listeliyor.)

kusura bakmazsanız son bir istek daha ;
Branşları seçilen sıraya göre yada girilmiş talimata göre sıralanması için ne yapmalıyız? örneğin türkçe,matematik ve ing seçsem a daki sıraya göre sıralıyor. Mat,türkçe,ing olarak.
Bunu tıklama sırası yada daima (raporda) türkçe , ing, mat sırasına göre olmasını koda nasıl tanımlayabiliriz ?

Döngü kurduğumuz için ListBox nesnesi tıklama sırasını dikkate almaz. Bu sebeple forma iki ListBox daha ekledim. Burada tıklanan seçenekleri alt alta listeye ekledim. Bu şekilde istediğiniz sıralamada tablonuz oluşacaktır.

Üstteki mesajımdaki dosyayı bu doğrultuda revize ettim. İnceleyiniz.

Üstadım . Ne diyebilirim ki? ellerinize sağlık. Sizi o kadar uğraştırdım . Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar.
ben kendimce bir müstahsil kesme tablosu hazırladım excelde.ama 2. safyaya kaydettiğim müşteri bilgilerini 1.sayfaya alamıyorum.sizin paylaşmış olduğunuz örnek faturadaki gibi Müstahsilin adı soyadı kısmında birini seçtiğim zaman diğer bilgilerinin otomatik olarak dolmasını istiyorum.yardımcı olursanız çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Dosyanız Ektedir

Son düzenleme:
Kolay Gelsin
İyi Çalışmalar

Geri