• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula göre küçük

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Ekteki dosyada
A;B;D;F sutunlarındaki koşullarını sağlayan; I sutunundaki en küçük saat değerini bulup W5 hücresine yazdırmak istiyorum

Koşullar aşağıdaki gibidir
Hat:20 (O5)
Modul No:P21 (P5)
Duruş Nedeni:Kavrama yok (R5)
Parça No:767139873r/39r (T5)

şartlarını sağlayan satırlardaki en düşük
saati X5 hücresine yazdırmak

Ekli dosyalar

Merhaba,

W4 hücresine yazarak dizi formülüne çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=MİN(EĞER($A$4:$A$15&"|"&$B$4:$B$15&"|"&$D$4:$D$15&"|"&$F$4:$F$15
  =$O4&"|"&$P4&"|"&$R4&"|"&$T4;I$4:I$15+0))

.

Ömer bey teşekkür ediyorum. Formül süper çalışıyor. En büyüğünü bulmak için MIN yerine MAK yazılacak sanırım. Birde son olarak

4 adet koşul yazdık yaaa; sadece 1 adet koşulda formül nasıl değişmeli. Aşağıdaki doğrumudur. & "" | biraz kafamı karıştırdı. o yüzden soruyorum
Kod:
=MİN(EĞER($A$4:$A$15&=$O4;I$4:I$15+0))

Aynen yazdığınız gibi. & simgesini silmeniz yeterli.

Ömer bey son bir soru, (kaçıncı, indis ve dizi formüllerini bir türlü beceremiyorum)

Şimdi biz koşula göre en düşük veya en yüksek değeri buluyoruz
Küçük formülünde
Kod:
=küçük(dizi;k)
k harfi yerine 1,2,3,4 koyarak en küçük birinci, en küçük ikinci, en küçük üçüncü değerleri buluyoruz. Bu formülede uygulama şansımız varmı ?

koşul hep aynı kalmak şartı ile 1,2,3,4...vs

Kod:
=KÜÇÜK(EĞER(A4:A15=O4;I4:I15+0);[COLOR="Red"]1[/COLOR])

Dizi formüldür.
Gibi yazabilirsiniz. 1 yerine 2,3,4 vs...

.

Ömer bey

formülleri başka bir çalışma sayfamada uyguladım. Yine kaçıncı tarzı formülde takıldım. Örneğin en büyük değeri buluyorum, daha sonra kaçıncı formülü ile değerin hangi satırda olduğunu bulup indis ile ilgili satırın herhangi bir hücresindeki değeri başka hücreye taşıyorum. Lakin kaçıncı formülünün içine koşul koyamadığım için tabloda ilk sırada eşleşen değeri alıyor. 26 sıradaki değeri alacağına 3. sıradaki değeri alıyor

Kaçıncı formülü A1 ve B1 koşullarını görerek bana satır numarası verebilirmi

Dosyayı ektedir

Ekli dosyalar

Soru içinde soru yazmışsınız. Ne istediğinizi tam anlamadım. Son cümlenize göre;

Kod:
=KAÇINCI(A1&B1;A3:A2000&E3:E2000;0)

Dizi formülüdür.

.

Ömer bey muhteşemsiniz. Elinize sağlık

Geri