• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula göre farklı sütunlarda değer arama

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Forumda konuyla ilgili aramalar yaptım, yakın formüller buldum ama işin içinden çıkamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

iki tablom var, 1. tabloda gün kriterine göre işlemi ikinci tabloda sırasıyla işlem1, işlem2, işlem3 .... sütunlarında arayarak adsoyadı 1 tablodaki yerine atamak istiyorum.

gün işlem adsoyad
1 x
1 x1
1 x2
1 x3

gün adsoyad işlem1 işlem2 işlem3 işlem4
1 a x x1
1 b x1
1 c x3
2 d x
2 e x1
2 f x

Son düzenleme:
Örnek dosya eklerseniz daha hızlı çözülür.

Bu kodları kullanabilirsiniz;

Kod:
Sub Emre()
    Dim i%, Rky As Range
    For i = 4 To Sayfa1.Range("A3").End(4).Row
        For Each Rky In Sayfa2.Range("C2:F" & Sayfa2.Range("B65536").End(3).Row)
            If Sayfa1.Cells(i, 1) = Rky.Value Then
                Sayfa1.Cells(i, 2) = Sayfa2.Cells(Rky.Row, 2)
                Exit For
            End If
        Next Rky
    Next i
    i = Empty: Set Rky = Nothing
End Sub

Murat bey,
Çok teşekkürler. Çok sıkıntılı bir işi hallettiniz. Ancak sayfa1 deki gün kriterine göre çalışmıyor. Yani günü değiştirdiğimde yine aynı değerler geliyor.

Birde sayfa 2 de arama kriteri satır bazlı çalışıyor. Oysa birinci tercih c sütunu orada bulamazsa d sütununda arayıp bulması gerekiyordu.

Son düzenleme:
Gün kriterini es geçmişim.
Onun için şartı bu şekilde değiştirebilirsiniz;
Kod:
If Sayfa1.Cells(i, 1) = Rky.Value And Sayfa1.Range("b1").Value = Sayfa2.Cells(Rky.Row, 1) Then

Hocam çok teşekkürler, gün kriteride oldu sayenizde.

birde şu sayfa 2 deki arama kriterini çözebilirmiyiz, önce c sütununda arayacak yok ise d ondada yok ise e sütunu gibi. Sizin verdiğiniz kodda tamamında arayıp işlem sırası gözetmeksizin sonuçlandırıyor.

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar macro ile bu problemi çözemedim.
tek sütunda bu şekilde bir formülle değeri bulabiliyorum ama, bu förmülü eğer c sütununda yoksa D de ara D de yoksa E de ara, E de de yoksa F de ara şeklinde nasıl yazabiliriz.
Kod:
=İNDİS(Sayfa2!B:B;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI($B$1&"@"&A4;Sayfa2!A:A&"@"&Sayfa2!C:C;0))))
Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Geri