- Excel Vers. ve Dili
- Türkçe - 10
Arkadaşlar Merhaba,
İçinden çıkamadığım bir konu var ve yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Kısaca durumu açıklamak isterim:
Sayfa-1'de yer alan F4 hücresindeki gerekli oksijen miktarı için normalde Blower Liste'den seçim yapıyorum. Fakat biz tasarım değerlerini girdiğimizde ekipmanların otomatik olarak seçilmesini istiyorum.
Hesap konusunda hiçbir sorun yok, ama ekipman seçimini otomatik yapamıyorum.
Blower Listesinde ekipman seçimi yaparken, 225 mbar sütununa bakıyor ve oksijen değerini sağlayan; yani başka bir deyişle oksijen değerine büyük veya eşit olan kapasitede iskontolu fiyatı en uygun olan ekipmanı alıyoruz.
Bunu Sayfa-1'de yer alan I-3 hücresine bir formül girerek yapabilir miyiz?
Formül mantığı şöyle olacak,
Seçilen ekipman için, Blower Liste'de E sütunu >= Sayfa -1 F4 hücresi olmalı (seçilen kapasite oksijen ihtiyacını karşılamalı, büyük veya eşit olmalı)
Seçilen ekipman için, Blower Liste'de I sütununda minimum değer olmalı (kapasiteyi sağlayacak en ucuz blower olmalı)
Bu kriterleri sağlayan blower modeli adı ile fiyatı otomatik I-3 hücresinde otomatik çıkmalı.
Bunun için sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
İçinden çıkamadığım bir konu var ve yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Kısaca durumu açıklamak isterim:
Sayfa-1'de yer alan F4 hücresindeki gerekli oksijen miktarı için normalde Blower Liste'den seçim yapıyorum. Fakat biz tasarım değerlerini girdiğimizde ekipmanların otomatik olarak seçilmesini istiyorum.
Hesap konusunda hiçbir sorun yok, ama ekipman seçimini otomatik yapamıyorum.
Blower Listesinde ekipman seçimi yaparken, 225 mbar sütununa bakıyor ve oksijen değerini sağlayan; yani başka bir deyişle oksijen değerine büyük veya eşit olan kapasitede iskontolu fiyatı en uygun olan ekipmanı alıyoruz.
Bunu Sayfa-1'de yer alan I-3 hücresine bir formül girerek yapabilir miyiz?
Formül mantığı şöyle olacak,
Seçilen ekipman için, Blower Liste'de E sütunu >= Sayfa -1 F4 hücresi olmalı (seçilen kapasite oksijen ihtiyacını karşılamalı, büyük veya eşit olmalı)
Seçilen ekipman için, Blower Liste'de I sütununda minimum değer olmalı (kapasiteyi sağlayacak en ucuz blower olmalı)
Bu kriterleri sağlayan blower modeli adı ile fiyatı otomatik I-3 hücresinde otomatik çıkmalı.
Bunun için sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.