• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula Göre Bir Sütundan Veri Sıralama

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli tabloda sorumu ilettim. yanıt beklemekteyim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formül sizin bahsettiğiniz mantıkla çalışmaz. Kaçıncı fonksiyonu aranan değerin ilk bulunduğu satırı alır. Bahsettiğiniz veri tabloda 203.satır dizide 195.satıra denk geliyor. Dizi oluşturulduktan sonra son halini istediğiniz ölçütleri aldıktan sonra bulduğu bu değerlerdeki verileri alır.

Bu yüzden sonuçlar doğru, fakat sıralama sizin beklediğiniz mantıkla değil.

Küçük bir örnek: G38 deki değeri kopyalayıp G20 hücresine yapıştırırsanız, formül sonucundaki 1. ve 2. sıra olarak yazdığınız değerlerin yeri değişir.

.

E sütununda "sanat yapıları işleri"
F sütununda "Kutu menfez" olan verilerden sonuncusu 203. değil 298.satırda olması gerekmiyormu hocam
koşullara göre benzersiz listeleme formülünü kullandım ama hata yada hatam nerde

Hatanız var demedim. Sonuçların doğru olduğunu fakat listelemenin bahsettiğiniz mantıkla yapılmadığını diğer mesajda örnek vererek izah etmiştim.

Tekrar açıklamaya çalışayım:
Sanat ve Kutu olan benzersiz listelenmesi gereken verilerden biri de "Km: 1+500,000" dir. Kaçıncı fonksiyonu bu veriyi 203.satır dizide 195 satırda bulur. Kontrol ediniz. Bundan dolayı sıra bu değeri almaya geldiğinde bu satırdaki veriyi alır. Bu satır indisi verinin diziyi oluşturduğu sırada 5. küçük değerdir.

Kısaca, sonuçlar doğru, listeleme sırası yukarıda bahsettiğim konu nedeniyle her zaman aynı olmaz.

Çözümde hata aramayın. Formülün mantığı bu şekilde.

.

Anladım sayın Ömer Hocam
Peki benim istediğim sonucu veren formülasyonu yapabilirmiyiz.
tek formülle yada yardımcı sütun kullanarakta yapabilirmiyiz.

sayın ömer hocam ekli dosyadaki hangi sekmede benzer örneklerden hangisine bakmam lazım benim örneğime benzer yok gibi. koşullara göre sıralama yok gibi.

M9 daki formülü aşağıdakiyle değiştirip dizi formülüne çevirdikten sonra alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($G$9:$G$1000;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER(($E$9:$E$1000=$M$7)*($F$9
 :$F$1000=M$8);KAÇINCI("~"&$G$9:$G$1000;EĞER(($E$9:$E$1000=$M$7)*($F$9
  :$F$1000=M$8);$G$9:$G$1000&"";"");0));SATIR($G$9:$G$1000)-SATIR($G$9)+1)
   ;SATIR($G$9:$G$1000)-SATIR($G$9)+1);$L9));"")

.

teşekkür ederim Ömer Hocam

Son düzenleme:
İzninizle Sayın Ömer bey, verdiğiniz linkte arama yaptım. Ancak altın üye olmadığım için ulaşamadım benim sorunum ekteki dosyada da açıklamasını yaptığım "içeren" veya "başlangıcı" esasına göre listeden ilgili veriyi iç içe fonksiyonlarla listelemektir. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://s3.dosya.tc/server3/jm18v1/Rehber-2.xlsx.html

=İNDİS($A$2:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL($E$1;$A$2:$A$1000));SATIR($A$2:$A$1000)-SATIR($A$2)+1);SATIRSAY($D$2:$D2)))

kullanılacak formül bu CTRl+SHİFT+ENTER ile tabii
E1 hücresine "Ahmet" yazın sonra formülü E2 ye yazın aşağıya doğru çekin hatalı sonuç önlencecekse EHATA kısmını ekleyebilirsiniz.
Not. Büyük küçük harf hassasiyeti yoksa MBUL varsa BUL kullanılacak.

Sayın modoste
Vermiş olduğunuz fonksiyonu tabloma uyarladım. Fevkalade başarılı sonuç üretmektedir. Benim büyük bir külfetten kurtulmama yardımcı oldunuz, çok çok sağ olun var olun efendim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
rica ederim
yardım edebilmek güzel bir olay bende yıllarca sayın hocalarımdan çok şey öğrendim halen bişeler öğrenmekteyim onların sayesinde birkaç şey yapabiliyoruz artık

Geri