• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşula bağlı veri listesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKK63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
S.A. ARKADAŞLAR,
Elimde 67 Mahalle ve bu Mahallelere bağlı Sokak İsimleri var seçtiğim Mahalleye göre sokak isimlerinin listelenmesini, seçtiğim ismin başka bir hücreye kopyalanmasını istiyorum. dosyayı ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.
iyi çalışmalar.
A.Kerim KIRIKÇI

Ekli dosyalar

Merhaba,

D2 hücresine veri doğrulama-özel seçenekleri ile aşağıdaki formulü yazınız.

=INDIRECT("D"&MATCH(D1;C:C;0)&":"&"D"&MATCH((INDIRECT("A"&4+MATCH(D1;A4:A112;0)));C:C;0)-1)

veri doğrulama

Serdar Bey İlginiz için teşekkür ederim. ancak kodu kopyaladım veri doğrulmada özel kısmındaki formül yerine yapıştırdım hata(belirttiğniz adlandırılmış alan bulunamadı diye) veriyor. acaba yanlış bir işlem mi yaptım.

veri listeleme

Arkadaşlar,
daha önce gönderdiğim listeye benzer daha küçük bir dosya ekliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yanlış yere koplayamanızı istedim pardon... Liste kısmına ekleyecektiniz..
Dosyanız ekte...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Merhaba,
Çıkış Fişi için bir program hazırladım tek eksiği Mahalle ismine göre sokakların çağrılması.
Başka bir siteden bir arakadaş yardımcı oldu ancak sokak isimlerinin tamamı listelenmiyor. Sokak isminin açılacağı hücreyi sarı dolgu yaptım.
Bir eksiği var ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar Merhaba,
Çıkış Fişi için bir program hazırladım tek eksiği Mahalle ismine göre sokakların çağrılması.
Başka bir siteden bir arakadaş yardımcı oldu ancak sokak isimlerinin tamamı listelenmiyor. Sokak isminin açılacağı hücreyi sarı dolgu yaptım.
Bir eksiği var ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

sorunuzu örnek dosya ile desteklemeyi düşünüyor musunuz. yoksa bizlerde bakıp bakıp duralım mı_?

Merhanba İhsan Bey, birinci sutundakilere ad tanımlaması yaptım ikinci sutunda ise hangi sokağın hangi mahalleye ait olduğu alfabetik olarak görünüyor

Merhanba İhsan Bey, birinci sutundakilere ad tanımlaması yaptım ikinci sutunda ise hangi sokağın hangi mahalleye ait olduğu alfabetik olarak görünüyor

eki inceleyiniz.
mah.adı sayfasındaki formüller dizi formülüdür.
dosya çok kasılıyorsa veri sayfasındaki ( F - G sütunlarını )mah. adları ve sokakları kopyalayarak kullanınız.
ayrıca bundan sonra veri sayfasındaki ( F ve G ) sütunlarındaki isimleri harf sırasına dizmenize gerek yok dosyayı bu şekilde kullandığınızda

Ekli dosyalar

İhsan Bey Teşekkür ederim zahmete girmişsiniz İyi çalışmalar.
Saygılarımla
A.Kerim KIRIKÇI

Selam Arkadaşlar

ekteki dosya hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Geri