• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşula bağlı satır silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sdndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba arkadaşlar. user formumda kullandığım listbox7 nin içindeki satırları kesim1 sayfasında aratan ve bulduğundada bulunduğu satırı komple silen bir kod yazmaya çalıştım ama ?????? koyduğum satırda hata alıyorum. yardımcı olabilecek varsa sevinirim..

Kod:
Str = ListBox7.ListCount
For sbl = 0 To Str - 1
    a0 = ListBox7.List(sbl, 0)
    a1 = ListBox7.List(sbl, 1)
    a2 = ListBox7.List(sbl, 2)
    a3 = ListBox7.List(sbl, 3)
    a4 = ListBox7.List(sbl, 4)
    a5 = ListBox7.List(sbl, 5)

For hsy = 6 To Sheets("kesim1").Range("H1048575").End(xlUp).Row
        b0 = Sheets("kesim1").Range("H" & hsy).Value
        b1 = Sheets("kesim1").Range("I" & hsy).Value
        b2 = Sheets("kesim1").Range("J" & hsy).Value
        b3 = Sheets("kesim1").Range("K" & hsy).Value
        b4 = Sheets("kesim1").Range("L" & hsy).Value
        b5 = Sheets("kesim1").Range("M" & hsy).Value

If a0 = b0 And a1 = b1 And a2 = b2 And a3 = b3 And a4 = b4 And   a5 = b5 Then
 ????????????????Sheets("kesim1").range(hsy:hsy).select
                Selection.Delete Shift:=lUp

End If

Next hsy

Next sbl

Merhaba arkadaşlar. user formumda kullandığım listbox7 nin içindeki satırları kesim1 sayfasında aratan ve bulduğundada bulunduğu satırı komple silen bir kod yazmaya çalıştım ama ?????? koyduğum satırda hata alıyorum. yardımcı olabilecek varsa sevinirim..

Dosya olmayınca çalıştıramadım.

Merhaba,

Satır silme işini son satırdan başa doğru yapmalısınız. Döngüyü aşağıdaki gibi kullanınız.

Kod:
 For hsy = Sheets("kesim1").Range("H1048575").End(xlUp).Row to  6  Step -1

Not : Kodların diğer bölümlerini incelemedim.

ozaman olayı söyle açıklayayım. eklediğim örnek dosya üzerinden anlatacak olursam comboboxta seçilen ürüne ait ilgili bilgiler kesim1 sayfasından çekilip listbox1e yazdırılıyor. burdan sonra diğer listboxlara sürükle brak olayı var bukısımlar önemli değil düzgün çalışıyorlar bunlar. ama kaydete bastığımda listbox7(ütü-paket oluyor kendisi) içindeki bilgiler kesim1 sayfasından silinsin istiyorum. listbox7 içindeki her satırın kaynagı kesim1 sayfasının bir satırı olduğundan o satırı komple silmem lazım. yani listbox7 içerisindeki 1. satırı kesim1 sayfasında bulsun ve satırı silsin bunu listbox7nin her satırı için yapsın. userformun kodları içinde işaretledim sorunlu alanı. umarım açıklayıcı olmuştur.

Ekli dosyalar

Geri