• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KOŞULA BAĞLI OLARAK ÜST SATIRDAKİ BELİRLİ HÜCRELERİ ALT SATIRA GETİRMEK MAKRO

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ash
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ash

Excel Vers. ve Dili
2010 turkce
Merhabalar foruma yeni üye oldum bu forumdaki bilgilerden yararlanarak bir üretim takip programı yapmaya çalışıyorum bitmek üzere son tahlilde sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekteki dosyada "LEADWELL" isimli sayfada açıklamaya çalıştım c3:f3 aralığı c2:f2 aralığına eşitse g2:ı2 aralığını g3:ı3 aralığına otomatik kopyalamasını ve şartı sağlamıyorsa makro çalışmamasını istiyorum .formülle yapabiliyorum şu an ama bu formu sahada bulunan operatör arkadaşlar kullanacak bir karışıklık olmaması için makroya çevirip halihazırda olan makroya eklemek istiyorum.Baya araştırdım denemeler yaptım ama başarılı olamadım. Yardımcı olursanız programı faaliyete geçireceğim şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Sub formül_makroya()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Range("g2:g65536").ClearContents
Range("ı2:ı65536").ClearContents
For i = 2 To Range("b65536").End(xlUp).Row
Cells(i, "g") = 0
Cells(i, "ı") = 0
If Cells(i, "c") = Cells(i - 1, "c") And Cells(i, "f") = Cells(i - 1, "f") Then Cells(i, "g") = Cells(i - 1, "g")
If Cells(i, "c") = Cells(i - 1, "c") And Cells(i, "f") = Cells(i - 1, "f") Then Cells(i, "ı") = Cells(i - 1, "j")
Next i
End Sub

Üstteki makroyu sayfanın kod bölümüne yerleştirerek çalıştırın.
Doğru sonuç veriyorsa istediğiniz makro ile entegre edin.
İyi çalışmalar.

Merhaba, cevabınızı gece gördüm denedim ama çalıştıramadım.
Siz yazdığınızda çalıştı mı?

Merhaba;
Elbette makro çalıştı. (Bir makroyu denemeden buraya yazmam.) Ama Tabloda doğru sonuç ne? bilmediğim için sadece ilgili sütunlardaki ilk hücrelerde bulunan formülün makro karşılığını düzenledim. makronun oluşturduğu sonucun doğruluğunu bilmiyorum.
(sayfanızda G ve I sütunlarında bazısında formül var bazısında ise manuel veri girilmiş. Bu sütunlardaki işlemin nasıl devam edeceğini bilmiyorum. Bu nedenle Doğru sonuç veriyorsa istediğiniz makro ile entegre edin. yazdım.)
Makronun lokal olarak uygulanmış hali ekte...

Ekli dosyalar

Geri