• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşul ile satır ve sütun rengi..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Koşul ile aktif hücrenin satır ve sütunu renkli olarak belirleyebilir miyiz?
Bu makroda yapılan bir işlem bana koşul ile lazım. Mümkün mü acaba?

dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
Rows(ActiveCell.Row).Interior.ColorIndex = 8
Columns(ActiveCell.Column).Interior.ColorIndex = 8
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sayfada bazı sütun vehücreler renkli. Tüm renkleri siliyor.Silmemesi lazım. Ayrıca renk değilde. normalde hücreleri seçtiğimiz şeffaf bir ton var o renk kodunu bulamadım, o şekilde olabilir mi.

Merhaba,
Sayfada bazı sütun vehücreler renkli. Tüm renkleri siliyor.Silmemesi lazım. Ayrıca renk değilde. normalde hücreleri seçtiğimiz şeffaf bir ton var o renk kodunu bulamadım, o şekilde olabilir mi.
Makro ve koşullu biçimlendirme kullanarak yaptım.
Dosya aktedir.:cool:

Ekli dosyalar

Merhaba Evren Bey,
Çok daha güzel olmuş koşul ile bunu sadece koşul ile yapmak istedim makrosuz. koşulları kopyaladaım başka sayfaya sonuç olumsuz. Makrosuz olmuyor mu ? Makro olmadan oluyorsa tercihim o. Yok makrosuz olmuyor diyorsanız, D ve E sütunlarında ki aktif hücrenin yerini gösteriyor o olmasaydı ya. Dha güzel olurdu.

Merhaba Evren Bey,
Çok daha güzel olmuş koşul ile bunu sadece koşul ile yapmak istedim makrosuz. koşulları kopyaladaım başka sayfaya sonuç olumsuz. Makrosuz olmuyor mu ? Makro olmadan oluyorsa tercihim o. Yok makrosuz olmuyor diyorsanız, D ve E sütunlarında ki aktif hücrenin yerini gösteriyor o olmasaydı ya. Dha güzel olurdu.
Makrosuz yapılırmı bilemiyorum.
Bekleyip görecez.Belki yapan olur.:cool:

Merhaba Evren Bey,
Makroluda olabilir ama dediğim gibi D eve E sütunlarda hangi satır ve sütunda olduğum sayısını gösteriyor. sayfada böyle birşey olmasın istiyorum. yoksa kodunuzda koşulda çok başarılı.

Teşekkür ederim.

Merhaba Evren Bey,
Makroluda olabilir ama dediğim gibi D eve E sütunlarda hangi satır ve sütunda olduğum sayısını gösteriyor. sayfada böyle birşey olmasın istiyorum. yoksa kodunuzda koşulda çok başarılı.

Teşekkür ederim.
zaten orası makrolu.renklendirme işi ise koşullu biçimlendirme.
koşullu biçimlendirme oraya bakıyor, ve ona göre satır ve sütun renklendiriyor.

Merhaba Evren Bey,
Ozaman şunu yapabilirmiyiz. Koşula gerek yok. Bana ilk iki satır haricinde lazım aktif hücrenin satır ve sütun olarak renklenmesi sanırım bunu yapabilirsiniz.İlk iki satıra satır ve sütun olarak renklenmesi olmasın :)
lginiz için çok teşekkür ediyorum.

Merhaba Evren Bey,
Ozaman şunu yapabilirmiyiz. Koşula gerek yok. Bana ilk iki satır haricinde lazım aktif hücrenin satır ve sütun olarak renklenmesi sanırım bunu yapabilirsiniz.İlk iki satıra satır ve sütun olarak renklenmesi olmasın :)
lginiz için çok teşekkür ediyorum.
4 nolu mesajdan güncellediğim dosyayı indirebilirisiniz.:cool:

Merhaba Evren Bey,
Bir öncekiş mesajımda da belirttiğim gibi, D ve E sütunlarında aktif hücrenin rakamları yazıyor. Bunun yazmaması gerekiyor. O nedenle aşağıdaki kodu Sayfanın ilk iki satırına göre uyarlaya bilir miyiz. Ayrıca bu kod kullanacağım sayfaya daha uygun, Sayfada bir çok koşullu biçimlendirme var, o nedenle kayıt etmekte zorlanıyor. koşullu biçimlendirmeyi.

Kod:
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
Rows(ActiveCell.Row).Interior.ColorIndex = 8
Columns(ActiveCell.Column).Interior.ColorIndex = 8
End Sub

Merhaba Evren Bey,
Bir öncekiş mesajımda da belirttiğim gibi, D ve E sütunlarında aktif hücrenin rakamları yazıyor. Bunun yazmaması gerekiyor. O nedenle aşağıdaki kodu Sayfanın ilk iki satırına göre uyarlaya bilir miyiz. Ayrıca bu kod kullanacağım sayfaya daha uygun, Sayfada bir çok koşullu biçimlendirme var, o nedenle kayıt etmekte zorlanıyor. koşullu biçimlendirmeyi.
Kod:
If Intersect(Target, [A3:K27]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("A3:K27").Interior.ColorIndex = xlNone
Range("A" & ActiveCell.Row & ":K" & ActiveCell.Row).Interior.ColorIndex = 15
Range(Cells(3, ActiveCell.Column), Cells(27, ActiveCell.Column)).Interior.ColorIndex = 15
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba Evren Bey,
Elinize sağlık çok teşekkür ediyorum. Bu işlemi farklı bir sayfada da farklı şekillerde kullanmam gerekiyor. Son olarak aşağıda ki işlemi gerçekleştirirsek bundan sonraki düzenlemeleri yardım almadan kimseyi yormadan kendim halletmek istiyorum. Son olarak bu konu da yardımcı olursanız memnun olurum.
Aktif hücrenin boyanacak satır ve sütunu belirli aralıkta olması gerekiyor. Kodların arasında boyanacak hedefleri belirlemiş olursak eğer bundan sonraki işlemlerimi kendim halledebilirim
Mesela satır olarak 3 ile 27 satırı, sütun olarak da A ile K sütunu gibi,
İlginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Umarım kızmamışsınızdır bu konu için:)

Merhaba Evren Bey,
Elinize sağlık çok teşekkür ediyorum. Bu işlemi farklı bir sayfada da farklı şekillerde kullanmam gerekiyor. Son olarak aşağıda ki işlemi gerçekleştirirsek bundan sonraki düzenlemeleri yardım almadan kimseyi yormadan kendim halletmek istiyorum. Son olarak bu konu da yardımcı olursanız memnun olurum.
Aktif hücrenin boyanacak satır ve sütunu belirli aralıkta olması gerekiyor. Kodların arasında boyanacak hedefleri belirlemiş olursak eğer bundan sonraki işlemlerimi kendim halledebilirim
Mesela satır olarak 3 ile 27 satırı, sütun olarak da A ile K sütunu gibi,
İlginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Umarım kızmamışsınızdır bu konu için:)
önceki mesajımdan dosyanızı indirebilirsiniz.:cool:

Herşey için, Teşekkür ediyorum iyi akşamlar dilerim.

Geri