- Excel Vers. ve Dili
- 2003 türkçe
Arkadaşlar 2009 yılından beri buradaki arkadaşları büyük bir hayranlıkla takip etmekteyim. Gerçekten bilgi sahibi olup yardımcı olan bir çok arkadaşımız var. Sağolsunlar hiç bir zaman yorumsuz bırakmamışlar.
Benimde excelde yaşamış olduğum bir sorunum var. Yardımcı olabileceğinize olan inancım tam olarak sorunumu aktarmak istiyorum.
Öncelikle Excel kitabımın içerisinde 4 Adet sayfa var. Bunlar;
Gelen-Giden
Gelen A
Gelen B
Gelen C
isimlerinde olan içerisindeki sütünlar dahi aynı olan sayfalar. Birbirinin kopyası gibi yani.
İçerisinde yer alan sütunlar ise;
Sıra Nu. - Tarih - Evrak Geliş Makamı - Konusu - Arşiv Harfi
Şimdi sorunum şu;
Gelen-Giden sayfasına girmiş olduğum bilgileri, son sütundaki arşiv harfine bakarak, o satırı kopyalayıp ilgili sayfaya ekleyecek. Örnek göstermek gerekirse;
Arşiv Harfi A olanları, Gelen A sayfasına, Arşiv harfi B olanları Gelen B sayfasına silmeden, alt alta yeni kayıt olarak ekleyecek şekilde kopyalattırmak istiyorum. Bir nevi arşiv dizini yapıyorum kısaca.
Öncelikle bunu VBA veya Makro kullanmadan yapabilir miyiz?
Eğerki makro kullanmamız gerekiyorsa bu makroyu nasıl ve ne şekilde yapmam gerekiyor?
Şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim. Çok sağolun herşey için.
Benimde excelde yaşamış olduğum bir sorunum var. Yardımcı olabileceğinize olan inancım tam olarak sorunumu aktarmak istiyorum.
Öncelikle Excel kitabımın içerisinde 4 Adet sayfa var. Bunlar;
Gelen-Giden
Gelen A
Gelen B
Gelen C
isimlerinde olan içerisindeki sütünlar dahi aynı olan sayfalar. Birbirinin kopyası gibi yani.
İçerisinde yer alan sütunlar ise;
Sıra Nu. - Tarih - Evrak Geliş Makamı - Konusu - Arşiv Harfi
Şimdi sorunum şu;
Gelen-Giden sayfasına girmiş olduğum bilgileri, son sütundaki arşiv harfine bakarak, o satırı kopyalayıp ilgili sayfaya ekleyecek. Örnek göstermek gerekirse;
Arşiv Harfi A olanları, Gelen A sayfasına, Arşiv harfi B olanları Gelen B sayfasına silmeden, alt alta yeni kayıt olarak ekleyecek şekilde kopyalattırmak istiyorum. Bir nevi arşiv dizini yapıyorum kısaca.
Öncelikle bunu VBA veya Makro kullanmadan yapabilir miyiz?
Eğerki makro kullanmamız gerekiyorsa bu makroyu nasıl ve ne şekilde yapmam gerekiyor?
Şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim. Çok sağolun herşey için.