• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Korumalı sayfada makro

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
ComboBox ile çalışan bir proğramımızda sayfayı koruduğumuzda korumalı sayfada bu işlemi yapamazsınız uyarısı alıyorum.Sitenizde bulduğum aşağıdaki ekleri ekledim yine aynı hata.Böyle makrolu bir sayfayı sayfa koruyaraktan çalıştırabilirmiyiz.
Saygılarımla.

Makronuzun adından sonraya (ikinci satır olarak) aşağıdaki satırı ekleyiniz.
Kod:
ActiveSheet.UnProtect
En sonda yer alan End satırından önce de
Kod:
ActiveSheet.Protect

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın mcetinkaya65,
Sayfa korumasının şifresini girmeniz gerekiyor.

Kod:
ActiveSheet.UnProtect(12345)

Sayfa 2 ye koruma koyunca ;
Run-time error '1004'
Korumalı bir sayfada bu komutu kullanamazsınız.Bu komutu kullanmak için önce sayfa korumasını kaldırmalısınız(Gözden geçir sekmesi Değişiklikler grubu,sayfa korumasını kaldır düğmesi).Parola girmeniz istenebilir.

Diye bir açıklama çıkıyor.
Saygılarımla.

Değerli kardeşim,dosya büyük olduğu için dosyayı elimden geldiği kadar küçültüp gönderdim.Korumasını kaldırmamı istediğin sayfada belki yüzlerce formül var.
Saygılarımla..

Ekteki dosyay bakar mısınız bu şekilde mi istemiştiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayfa 1 de koruma var
Run-time error '1004'
Korumalı bir sayfada bu komutu kullanamazsınız.Bu komutu kullanmak için önce sayfa korumasını kaldırmalısınız(Gözden geçir sekmesi Değişiklikler grubu,sayfa korumasını kaldır düğmesi).Parola girmeniz istenebilir.

Saygılarımla.

Sayfa 1 de koruma var
Run-time error '1004'

Saygılarımla.

6 numaralı mesajımdaki ek dosyayı güncelledim. Tekrar bakarsanız herhangi bir hata vermediğini göreceksiniz.

Değerli kardeşim,dosya büyük olduğu için dosyayı elimden geldiği kadar küçültüp gönderdim.Korumasını kaldırmamı istediğin sayfada belki yüzlerce formül var.
Saygılarımla..

Sayın mcetinkaya65,
İnanın ne demek istediğinizi anlamadım.Sayfada yüzlerce değil binlerce formül olması,o sayfaya koruma koyup kaldırmayı etkilemez ki.İlk mesajımda verdiğim şekliyle Sayfa2'ye de koruma koyup kaldırabilirsiniz.Sizin tek sorununuz sayfa korumasındaki şifrenin olmamasıydı.Zaten Sayın asuzen cevabı yollamış.O şekilde de hata verirse başka bir sıkıntı olması gerekiyor diye düşünüyorum.

Sayın bedersu,
Dediğniz gibi,sayın asuzen işlemi dediğim hale çevirmiş.Allah (c.c.) razı olsun.

Son düzenleme:
Geri