• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Körpü verme

neseterkutsesli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019
Windows 11 Home Single Language
S.a
B8 ile B11 sütunundaki ödeme tipi olan borçlanmalar ve o aylara ait çıkan ödemelerin kırılımlarını köprü vererek görmek istiyorum,
Örnek olarak iki tarih arası otomatik süzme vererek borç çekini tıkladığımda 2015 ocak ayına ait ödemelerin listesi ve diğer ödeme tiplerinin ay bazında borçlanmalarını bulabilir miyim,
teşekkürler

Ekli dosyalar

. . .

Ödeme Tipine göre 2 tarih arası ekstremi almak istiyorsunuz.

. . .

evet hüseyin bey dediğiniz gibi

Hüseyin bey,
yaptığınız işlem istediğim gibi teşekkür ederim,
son olarak 2.sayfada ilave etmeyi unuttuğum sütunlar vardı onları da raporda gösterebilir miyim,birde ödeme tipine tarih aralığı verdiğimde tarih aralığındaki ödemeler değil bütün ödemelerin listesi geliyor,
teşekkürler

Ekli dosyalar

hayır öle bir kıstas yok ödendi olanlar ile ödenmedi olanları da getirebilir ben toplam rakamı görmek istiyorum

. . .

Kod:
Sub KOD()
    Application.ScreenUpdating = False

Dim S2 As Worksheet: Set S2 = Sheets("2")

Range("A5:J5") = Array("İŞLEM NO", "KAYIT TARİHİ", "VADE TARİHİ", "ÖDEME KONUSU", "ÖDENECEK KURUM / FİRMA", "BELGE", "NUMARASI", "DURUMU", "ÖDEME MİKTARI", "KİMİN")

Range("A6:G" & Rows.Count).ClearContents
    sat = 6
    For i = 2 To S2.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
        If _
        UCase(Replace(Replace(Range("B1"), "ı", "I"), "i", "İ")) = _
        UCase(Replace(Replace(S2.Cells(i, "D"), "ı", "I"), "i", "İ")) Then

If CDbl(S2.Cells(i, "C")) >= CDbl(Range("B2")) And _
            CDbl(S2.Cells(i, "C")) <= CDbl(Range("B3")) Then

Cells(sat, "A") = S2.Cells(i, "A")
            Cells(sat, "B") = S2.Cells(i, "B")
            Cells(sat, "C") = S2.Cells(i, "C")
            Cells(sat, "D") = S2.Cells(i, "D")
            Cells(sat, "E") = S2.Cells(i, "E")
            Cells(sat, "F") = S2.Cells(i, "F")
            Cells(sat, "G") = S2.Cells(i, "G")
            Cells(sat, "H") = S2.Cells(i, "H")
            Cells(sat, "I") = S2.Cells(i, "I")
            Cells(sat, "J") = S2.Cells(i, "J")
            sat = sat + 1

End If
    End If
Next i

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "B i t t i "

End Sub

. . .

Köprü verme

Hüseyin hocam merhaba,
son olarak eksikliğini hissettiğim sormak istediğim bir konu daha var ödeme tipini seçtiğimde ona bağlı ödenecek kurum / firmanın da seçili olarak görebilir miyim,b sütununun altına bir sekme daha açmamız gerekecek
borç çekini tıkladığımda hangi banka ise onun alt tanımlamasını görmek istiyorum Örnek olarak 2.sayfada süzmeden projeyi seçtiğimde 4 bankanın ödemelerini görüyorum bunun gibi ve işlem no ve kayıt tarihini de kaldırabilir miyiz,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hüseyin hocam merhaba,
son olarak eksikliğini hissettiğim sormak istediğim bir konu daha var ödeme tipini seçtiğimde ona bağlı ödenecek kurum / firmanın da seçili olarak görebilir miyim,b sütununun altına bir sekme daha açmamız gerekecek
borç çekini tıkladığımda hangi banka ise onun alt tanımlamasını görmek istiyorum Örnek olarak 2.sayfada süzmeden projeyi seçtiğimde 4 bankanın ödemelerini görüyorum bunun gibi ve işlem no ve kayıt tarihini de kaldırabilir miyiz,

Son düzenleme:
. . .

Rapor sayfasında B1 hücresinde seçim yaptığınızda

C1 hücresine seçenekler gelecektir. Bu verileri M sütunundan alıyor.
Seçim yaparsanız o veriyi getirir, yıldızda kalırsa tümünü getirir.

. . .

Ekli dosyalar

Hüseyin hocam,
düşündüğümden öte güzel bir eser geldi ortaya çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

Hüseyin hocam,
istekleri taksit taksit söylüyorum kusuruma bakmayın son olarak söylemek istediğim bir husus daha var ödeme tipini ve diğer seçeneği seçtikten sonra D sütununa ödendi ve ödenmedi diye seçenek belirtip ödendilerin ve ödenmedilerin toplamlarını görebilir miyim,ödeme tipi ve ödenecek kurumun ikisininde seçili olması gerekmiyor sadece ben seçtiğimde toplamlarını göreyim yeter,

. . .

Next i satırından sonra mavi ile belirttiğim kodları ilave ederek deneyin.

Kod:
Next i
[COLOR="Blue"]    Range("D2") = "Ödendi"
    Range("E2") = WorksheetFunction.SumIf(Range("F6:F" & Rows.Count), Range("D2"), Range("G6:G" & Rows.Count))
    Range("D3") = "Ödenmedi"
    Range("E3") = WorksheetFunction.SumIf(Range("F6:F" & Rows.Count), Range("D3"), Range("G6:G" & Rows.Count))[/COLOR]

Application.ScreenUpdating = True

. . .

Merhaba,
Hüseyin hocam rapor'da çalışırken bir ihtiyaç daha hasıl oldu ödeme tipini seçtiğimde * seçeneği bütün ödemeleri kapsıyordu aynısını B sütununda yapabilir miyiz yani ben B sütununda'da * vererek bütün ödemeleri tıkladığımda görebilir miyim,
teşekkürler

Ekli dosyalar

. . .

Mavi satırı şu şekilde değiştirerek deneyiniz.

Kod:
    For i = 2 To S2.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
[COLOR="Blue"]        If UCase(Replace(Replace(S2.Cells(i, "D"), "ı", "I"), "i", "İ")) Like _
            UCase(Replace(Replace(Range("B1"), "ı", "I"), "i", "İ")) Then[/COLOR]

If S2.Cells(i, "E") Like Range("C1") Then

. . .

Hüseyin hocam,
verdiğiniz kodu kopyaladım yalnız B sütununda * işareti gelmedi zahmet olmazsa dosyayı sizler ekleyip gönderebilir misiniz,

Ekli dosyalar

. . .

Dosyanız ektedir.

. . .

Ekli dosyalar

Geri