• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2003 turkçe
Merhaba,
Sayfa1 de A1 hücresine bu şekilde bir işlem yaptırıyorum
=Sayfa2!A1+Sayfa2!B1+Sayfa2!C1
B1 hücresinede =Sayfa3!A1+Sayfa3!B1+Sayfa3!C1 yapıyorum
A1 hücresindeki formülü B1 hücresine en kolay nasıl kopyalarız. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

=TOPLA(DOLAYLI("Sayfa"&SÜTUN(B1)&"!A1:C1"))

.

merhaba
ben sadece formüldeki bütün sayfa2 leri sayfa 3 yaptırmak istiyorum aslında. excel sayfamda cok fazla formül var a1 den b1 e kopyaladıgımız zaman sayfa2 lerin sayfa3 olarak değişmesi. teşekkürler

merhaba
ben sadece formüldeki bütün sayfa2 leri sayfa 3 yaptırmak istiyorum aslında. excel sayfamda cok fazla formül var a1 den b1 e kopyaladıgımız zaman sayfa2 lerin sayfa3 olarak değişmesi. teşekkürler

Sadece A1 için,

=DOLAYLI("Sayfa"&SÜTUN(B1)&"!A1")

Diğerlerini bu mantıkla yapabilirsiniz.

merhaba,
=Sayfa2!A1+Sayfa2!B1+Sayfa2!C1 bu formüldeki sadece "sayfa2" leri başka bir hücreye kopyaladığımızda "sayfa3" yapmak istiyorum. gönderdiğiniz işlemle yapamadım, teşekkürker

Soruda formülü başka hücreye değil B1 yani yan hücreye kopyaladığımda diye sormuştunuz. Yazdığınız formüle göre bunu nasıl yapacağınızla ilgili formülü 2 nolu mesajda verdim.

Tek tek kullanacaksanız bunuda A1 için 4 nolu mesajda verdim.

Buda tam yazılımı.

=DOLAYLI("Sayfa"&SÜTUN(B1)&"!A1")+DOLAYLI("Sayfa"&SÜTUN(B1)&"!B1")+DOLAYLI("Sayfa"&SÜTUN(B1)&"!C1")

.

Merhaba, dosya içinde konuyu açıkladım ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Çalışmadaki açıklamınızı anlayamadım.

Yana çekince sayfa değişcek aşağıya çekince hücre adresimi değişecek.

Sayın otelci01,

Yana çekince sayfa2 değişmesi yeterli ise yukarıdaki formülü Sayfa1 A1 hücresine yazıp yana doğru kopyalamanız yeterlidir.

.

Merhaba,
=Sayfa2!A1+Sayfa2!B1+Sayfa2!C1 bu formülü yana çektiğim zaman =Sayfa3!A1+Sayfa3!B1+Sayfa3!C1 olmasını istiyorum istediğim bu kadar teşekkürler.

Eklediğim iki formülde bunu yapıyor.

merhaba,

ilginiz için çok teşekkür ederim ama bu formul işime yaramadı ben sanırım tam olarak ne istediğimi anlatamadım formulde a,b,c sutunları sabit deil çok değişken hucrelerden değişken 4 işlem var benim istediğim bu formulu yana çekince sayfa adı 2 ise 3 olsun hücreler sabit kalsın istemiştim sabitlemek için $ ı kullanırım ama sayfa isminin değişmesini istemiştim bunu bu sütundaki formullerde ne kadar sayfa1 varsa hepsini sayfa 2 yap gibi değiştiren bir makro mu işimi görür acaba teşekkürler.

Tekrarlıyorum. Bu anlattıklarınızı formül yapıyor. Formülde $ işareti görmediğiniz için deneme yapmıyorsunuz sanırım.

Ekte tabloda açıklamaya çalıştım. Benim yapabileceklerim bu kadar.

İyi çalışmalar..

.

Ekli dosyalar

merhaba,
aslında bu oldu ama 4 işlem olan yerlerde var =TOPLA(DOLAYLI("Sayfa"&SÜTUN(B1)&"!A1:C999")) bu formülde TOPLA yerine dört işlemi nasıl yaptırabiliriz. bugun sizi cok ugrastırdım. ilginiz için çok teşekkürler.

Geri