• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kopyalama

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Kolay gelsin arkadaşlar.

bie excel çalışma kitabında 30 adet sayfam var ve ben bu sayfalarda 1 nolu sayfada yaptığım bir değişiliği (misal "a2 ye toplam yazdığımda) bir kod yarmı ile diğer 29 sayfada da a2 ye aynı seyi yazsın istiyortum . ya da 1. sayfanın tamamanını (tüm hücreler) diğer kalan 29 sayfaya bir kod yarmı ile kopyalamak istiyorum.
yardımcı olabilirmsiniz.

Kolay gelsin arkadaşlar.

bie excel çalışma kitabında 30 adet sayfam var ve ben bu sayfalarda 1 nolu sayfada yaptığım bir değişiliği (misal "a2 ye toplam yazdığımda) bir kod yarmı ile diğer 29 sayfada da a2 ye aynı seyi yazsın istiyortum . ya da 1. sayfanın tamamanını (tüm hücreler) diğer kalan 29 sayfaya bir kod yarmı ile kopyalamak istiyorum.
yardımcı olabilirmsiniz.

Kod olmadan tüm sayfaları seçin, seçili iken A2 hücresine istediğiniz formülü yazın, istediğiniz biçimlemeyi yapın ; yaptığınız her işlem tüm sayfaların aynı hücrelerinde geçerli olacaktır
mesela sayfa 1 i diğer 29 sayfaya kopyalamak isterseniz
sayfa1 in sol üst köşeye tıklayıp tüm sayfayı seçin kopyala deyin sonra sayfa2 den itibaren ctrl basılı tek tek veya SHİFT basılı iken son sayfayı seçip ilk hücreye yapıştır derseniz sayfa1 diğer 29 sayfaya aynen kopyalanır.
Not: sayfaların tamamını seçtikten sonra işlem bitince seçimi iptal etmeyi unutmayın
kolay gelsin.

teşekkürler
o yöntemi unutmuştum
kod olarak
Sub Makrocopy()
'
' Makrokopyalama Makro
'

'Sheets("1"). Cells.Select
Selection.Copy
Sheets(Array("3", "4", "5 ", "6", "7", "8", "9", "10", "11", "12", "13", "14", "15 ", "16 ", _
"17 ", "18 ", "19 ", "20 ", "21 ", "22 ", "23 ", "24 ", "25 ", "26 ", "27 ")).Select
Sheets("3").Activate
Sheets(Array("28 ", "29 ", "30 ", "31 ")).Select Replace:=False
ActiveSheet.Paste
End Sub

tek bir tuşla hepsi tamam :)

teşekkürler

tek bir tuşla hepsi tamam :)

Sorun çözülmüş kolay gelsin;

Ama merak ettim Bir sayfanın aynısını neden 29 defa copy paste yapıyorsun
belki herbirini ayın günlerimi yapıcan
ilk sayfayı doğrudan sağ tuşla Taşı veya kopyala ile çoğaltabilirsin
İkincisi asıl sorunuzdan anladığım herhangi bir sayfada yapılan değişikliğin diğer sayfanın aynı hücrelerine yansıması idi galiba
ben bunu diğer sayfaların hepsini seçip ana sayfada değişiklik yapınca o sayfalardada aynı işlemi gerçekleştiriyorum
Neyse sadece merak işte öylesine merak ettim :)

evet 30 sayfanınhepsi de aynı fakat ben bu sayfalarda kasa işlemi yapıyorum.ve sayfadaki sabit verilerden birinde değişiklik yaptığımda hepsi için aynısını yapmam gerekiyor o sebepten bu şekilde bir kod bulmalıydım .

evet 30 sayfanınhepsi de aynı fakat ben bu sayfalarda kasa işlemi yapıyorum.ve sayfadaki sabit verilerden birinde değişiklik yaptığımda hepsi için aynısını yapmam gerekiyor o sebepten bu şekilde bir kod bulmalıydım .

Tamam kolay gelsin (merakımı mazur görün) :)

Geri