• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyala Yapıştır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esolen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Merhaba;

Bİr excell kitabında, bir den fazla sayfada formüllü işlemlerim var, bu formüller, özel bir yazılım olan novigator aracılığı ile excele gelmektedir.
Ben hazırlana bu çalışma kitabını başkabiri ile paylaştığımda, hata vermektedir. Gerekçesi ise, novi programının kullanıcıda olmamasından kaynaklanıyor.
Şİmdi benim sizden ricam, her defazında bu kitapcığı paylaşmak istediğimde, her sayfaya girip kopyala değer yapıştır yapıp göndermek. buda çok zaman almakta birazcıkta sıkıcı olmaya başlandı,
Şunu yapabilirmiyiz, bir defada tüm sayfaları kopyalauıp değer yapıştır yapabilirmiyiz.

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub sayfalar()
Dim SYF As Long, S1 As Worksheet
Dim SÇLŞ As Variant, ÇLŞ As Variant
SÇLŞ = ActiveSheet.Name
Application.ScreenUpdating = False
For SYF = 1 To Sheets.Count
Set S1 = Sheets(SYF)
S1.Select
ÇLŞ = ActiveCell.Address
S1.Cells.Copy
S1.Range("A1").PasteSpecial (xlPasteValues)
Application.CutCopyMode = False
S1.Range(ÇLŞ).Select
Next
Sheets(SÇLŞ).Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Arkadaşlar Merhaba;

Bİr excell kitabında, bir den fazla sayfada formüllü işlemlerim var, bu formüller, özel bir yazılım olan novigator aracılığı ile excele gelmektedir.
Ben hazırlana bu çalışma kitabını başkabiri ile paylaştığımda, hata vermektedir. Gerekçesi ise, novi programının kullanıcıda olmamasından kaynaklanıyor.
Şİmdi benim sizden ricam, her defazında bu kitapcığı paylaşmak istediğimde, her sayfaya girip kopyala değer yapıştır yapıp göndermek. buda çok zaman almakta birazcıkta sıkıcı olmaya başlandı,
Şunu yapabilirmiyiz, bir defada tüm sayfaları kopyalauıp değer yapıştır yapabilirmiyiz.

Arkadaşlar BUnu yapma şansımız yokmu ?

Sayın; Asıkral,
Formülleri kopyaladım
Alft F11 ile açılan ekrana yapıştırdım ve kaydettim,
peki nasıl, komut vereceğim kopyalayım değerleri yapıştırması için

Sayın; Asıkral,
Formülleri kopyaladım
Alft F11 ile açılan ekrana yapıştırdım ve kaydettim,
peki nasıl, komut vereceğim kopyalayım değerleri yapıştırması için

Merhaba
Alt+F11 yapın açılan yerde Insert - Module deyin bu kodu oraya yapıştırın. Sonra dilerseniz kısayol atayarak dilerseniz buton'a atayarak kullanın.
Kısayol Ekleme : Alt+F8 yapın çıkan pencereden makro kodunu seçin - Seçenekler deyin kısayol tuşu atamaya tuşu yazın ve tamam diyerek işlemi bitin. Açık kalan pencereyi kapatın.
Buton Ekleme : 2007 ve üst sürümler için : Geliştirici Sekmesi - Ekle - Form denetimi - Düğme'ye tıklayın ve sayfada herhangi bir yere çizin. Açılan kutudan makroyu seçin ve tamam diyerek olayı tamamlayın.

Not : Bu dosyayı başka bir pc'ye gönderdiğinizde o pc'de makro güvenlik ayarları uygun değilse makro çalışmaz bilginiz olsun.
Bunun için ya makrosuz kayıt yapacaksınız yada diğer pc'de makro güvenlik ayarlarını yaptıracaksınız.

Geri