• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyala-yapıştır sorunu.

Merhaba.

Daha önce açmış olduğunuz benzer içerikli sorunuza da ► Sayının değer olarak gözükmesi
cevap yazmıştım (konu sayfasındaki ilk cevap) ancak bir geri bildirimde bulunmadınız.

Öncelikle açtığınız konulara yazılan cevaplara ilişkin olarak olumlu/olumsuz
geri bildirimde bulunmanızın daha doğru olduğunu belirtmek isterim.

Bu konu sayfasındaki sorunuzu da pek anlamış değilim ama,
kullanmakta olduğunuz formülün uzunluğu dikkatimi çektiği için cevap yazıyorum.

Bu cevabım da önceki konu sayfanıza yazdığım cevaba benzer bir cevap olacak.

Netten kopyalayarak aldığınız verideki
(metinle birlikte olmak üzere, ondalık ayracı nokta olan ve sonlarında da boşluk benzeri bir karakter içeren rakamsal veri)
rakamsal kısmı SAYI olarak elde etmeye çalıştığınız anlaşılıyor.

Örneğin, eklediğiniz belgede veriler sayfası C2 hücresinde kulandığınız uzun formülü aşağıdakiyle değiştirerek de sonuç alabilirsiniz.
(yaptığınız biçimlendirmenin maksatını bilemiyorum)
.
Kod:
=0+[COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]PARÇAAL[/COLOR](A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";A2;1)+1;7);".";",");[COLOR="Red"]DAMGA[/COLOR](160);"")

[sıze="2"]merhaba.

Daha önce açmış olduğunuz benzer içerikli sorunuza da ► sayının değer olarak gözükmesi
cevap yazmıştım (konu sayfasındaki ilk cevap) ancak bir geri bildirimde bulunmadınız.

öncelikle açtığınız konulara yazılan cevaplara ilişkin olarak olumlu/olumsuz
geri bildirimde bulunmanızın daha doğru olduğunu belirtmek isterim.

Bu konu sayfasındaki sorunuzu da pek anlamış değilim ama,
kullanmakta olduğunuz formülün uzunluğu dikkatimi çektiği için cevap yazıyorum.

Bu cevabım da önceki konu sayfanıza yazdığım cevaba benzer bir cevap olacak.

Netten kopyalayarak aldığınız verideki
(metinle birlikte olmak üzere, ondalık ayracı nokta olan ve sonlarında da boşluk benzeri bir karakter içeren rakamsal veri)
rakamsal kısmı sayı olarak elde etmeye çalıştığınız anlaşılıyor.

örneğin, eklediğiniz belgede veriler sayfası c2 hücresinde kulandığınız uzun formülü aşağıdakiyle değiştirerek de sonuç alabilirsiniz.
(yaptığınız biçimlendirmenin maksatını bilemiyorum)
.
Kod:
=0+[color="red"]yerinekoy[/color]([color="red"]yerinekoy[/color]([color="red"]parçaal[/color](a2;[color="red"]bul[/color](" ";a2;1)+1;7);".";",");[color="red"]damga[/color](160);"")
[/sıze]

merhabalar,forumda yeniyim,o yüzden daha dikkatli olurum tabii ki,o bahsettiğiniz sorunumu hallettim,fakat benim istediğim kopyaladığım veri misal;a1 sekmesiydeyken,ne olursa olsun yapıştır dediğimde a2-a14 aralığında olucak.yani,a14 ten dışarı taşmasını istemiyorum,sıkıntım bu tam olarak.

Geri