• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyala-Yapıştır Sorunu...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Bir kaç zamandır küçük ama önemli bir sorun yaşıyorum.. Biçim kopyalamak meğer ne kadar önemliymiş :yardim: daha önce kopyalamayı yaptıktan sonra sağ tıkla özel yapıştır dediğimde biçim, değer, formül vb. seçenekleri alıyordum fakat şimdi ekteki hatayı alıyorum. Office silip tekrar yükledim hata devam ediyor. aynı dosyayı farklı bilgisayarlardan açtığımızda herhangi bir sorun yok. Nasıl çözebiliriz acaba bunu? Bu hatayla daha önce karşılaşan birileri var mı?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 34
Bir kaç zamandır küçük ama önemli bir sorun yaşıyorum.. Biçim kopyalamak meğer ne kadar önemliymiş :yardim: daha önce kopyalamayı yaptıktan sonra sağ tıkla özel yapıştır dediğimde biçim, değer, formül vb. seçenekleri alıyordum fakat şimdi ekteki hatayı alıyorum. Office silip tekrar yükledim hata devam ediyor. aynı dosyayı farklı bilgisayarlardan açtığımızda herhangi bir sorun yok. Nasıl çözebiliriz acaba bunu? Bu hatayla daha önce karşılaşan birileri var mı?

Aşağıdaki adımları izleyin:

1. Excei'i açın.

2. ALT ve F11 tuşlarına birlikte basarak, VBA'ya ulaşın.

3. CTRL ve G'ye birlikte basarak Immediate Window'u açın.

4. Buraya:

Kod:
Application.CommandBars("Cell").Reset

Veya:

Kod:
Application.CommandBars("cell").Enabled = True

yazıp, ENTER'e basın.

Problemin çözülmüş olması gerekir.

.

Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi denedim fakat olmadı. Ayrıca benim hatalı olan belli bir dosyam yok. Klasördeki çoğu aynı şekilde. Teker teker kontrol etme fırsatım olmadı ama bütün excel dosyalarım bu şekilde galiba. Yani sorun tek dosya değil genel ayarlarda diye tahmin ediyorum...

Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi denedim fakat olmadı. Ayrıca benim hatalı olan belli bir dosyam yok. Klasördeki çoğu aynı şekilde. Teker teker kontrol etme fırsatım olmadı ama bütün excel dosyalarım bu şekilde galiba. Yani sorun tek dosya değil genel ayarlarda diye tahmin ediyorum...

.

Ben de belirli bir dosya için söylemiyorum. Boş bir Excel açın ve tekrar deneyin.

.

.

Olmadıysa, aşağıdaki kodları bir modüleye koyun ve makroyu çalıştırın.

Kod:
Sub EnableShortcuts()
Dim cbar As CommandBar
For Each cbar In Application.CommandBars
    If cbar.Type = msoBarTypePopup Then
        cbar.Enabled = True
    End If
Next cbar
End Sub

.

söylediklerinizi harfiyen yaptım (ya da öyle sanıyorum :redface: ) ama olmadı?

Bence önce boş excel dosyanı kaydet deyip kaydedin Daha sonra özel yapıştır deyin.
Çünkü kaydedilmemiş sayfalarda bu hatayı veriyor.

excell kopyala yapıstır sorunu

internetten bir yerden excell için bilgi kopyala yapıstır işlemi yapamıyorsa iyi aç kulağını.... şimdi internet exprolere gir orada dosya düzen ...... araçlar kısmına vardın mı. araçları tıkıla... en altta internet seçenekleri var ona tıkıla karşına genel güvenlık ....... diye güççükce bir pencere açıldımı (((eeeee de... e dedin mii) tamam sonra güvenlık yazan yere tıkıla... tıkıladı... eeee deee...orada özel düzey deye bir yeri gördün mü ona da tıkıla... tıkıladı eeee deee...sonra en alttan 3. sırada panoya erişimi etkinleştır yap... yaptııı... tamam a tıkıla sona gene tamama tıkıla kapat exproluru sonra yenıden aç o sayfayı... kopyala yapıstıra devammmmm... şlopppppp şloppp....

Geri