• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyala yapıştır macrosu

Excel Vers. ve Dili
2010 İngilizce
Merhaba,
Ekli dosyadaki yer alan Sheet1'deki verileri kopyalayıp B1 deki tarihi kontrol ederek Sheet2 deki ilgili alana yapıştırabilecek bir macro yapmak istiyorum (tek macro) bu mümkünmüdür, dosyayı örnek olarak hazırladım aslında yan tarafa kopyalasa sorun kalmayacak ama veriler alt alta olmak zorunda sütun sayısı yetmiyor. Aşağıdaki macro yan yana yapıştırıyor ama alt alta olunca olmuyor ayrı ayrı macro yazmam gerekiyor.
çok teşekkür ederim.

Sub Macro2()
Set s1 = Sheets("Sheet1")
Set s2 = Sheets("Sheet2")
With s2.Range("a:a")
Set c = .Find(s1.[B1], LookIn:=xlValues)
If Not c Is Nothing Then
s1.Range("C3").Copy
s2.Range("cr" & c.Row).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False
Else
MsgBox "Tarihi Bulamadım....."
End If
End With
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Ekli dosyalar

Makrodan pek anlamam ama yapıştırırken özel yapıştırdan "işlemi tersine çeviri denediniz mi?

Kod:
s2.Range("cr" & c.Row).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False

yerine

Kod:
s2.Range("cr" & c.Row).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=True

gibi.

Merhaba
2003 kullanıyorum dosyanızı açamadım bu yüzden uygulama yapamadım

s2.Range("cr" & c.Row).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False
Yerine
s2.Range("cr1048576").End(xlUp).Offset(1, 0).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Şeklinde denermisiniz.

merhaba,
dediğim işlem a sütununda Ahmet'e ait verileri yapıştırıyor ancak altındakileri yapıştırmayı başaramadım birden fazla macro yapınca oluyor ancak onuda tek butonla çalıştıramıyorum.
saygılarımla

Merhaba
2003 kullandığımdan dosyanızı açamadım
Birden çok makroyu bir butonla çalıştımanın bir yolu

Sub birleştir()
...........
..........
............
End Sub
Noktalı yerlere makro isimlerini örneğin Sub kopyalayapıştır() adlı makro olduğunu sayarsak
Sub birleştir()
kopyalayapıştır
............
End Sub
Şeklinde yazıp bu makroyu butona atayabilirsiniz

Geri