• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyala bul yapıştır

Merhaba,
Ekli dosyamda,ABC sayfamın G sutununda G9 hücresinden başlayıp sona kadar kopyalayacak ve Veri sayfamın A sutununda ABC sayfamdaki G9 hücresini bulup Veri sayfamın A sutununa bulduğu yerden aşağıya doğru ABC sayfamın G sutununu yapıştıraçak bir koda ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekli dosyamda,ABC sayfamın G sutununda G9 hücresinden başlayıp sona kadar kopyalayacak ve Veri sayfamın A sutununda ABC sayfamdaki G9 hücresini bulup Veri sayfamın A sutununa bulduğu yerden aşağıya doğru ABC sayfamın G sutununu yapıştıraçak bir koda ihtiyacım var.

Dim BUL As Double Set ABC = Sheets("ABC") Set VERI = Sheets("Veri") G9 = ABC.[G9] ' G9 Daki sayı SON = ABC.Range("G9:G65000").End(4).Row ' G9 Sütunu Son satırı OKU = ABC.Range("G9:G" & SON).Value ' G9 daki tüm verileri oku KAC = SON - 9 ' ABC deki verielr Kaç Tane On Error Resume Next BUL = VERI.Range("A:A").Cells.Find(What:=G9, LookAt:=xlWhole).Row ' G9 Veri sayfasında ara, varsa satırı bul 'G9, Veri sayfasında bulunamadı----------------------- If BUL = 0 Then C = MsgBox("ABC Sayfasındaki G9 Hücresinde Aranan değer; " & G9 & ", Veri Sayfasında A sütununda Bulunamadı", 56, "Veri hakkında") Exit Sub End If 'G9, veri sayfasında Bulundu-------------------------- VERI.Range("A" & BUL & ":A65000").ClearContents 'Bulunan satırdan sonrakileri temizle VERI.Range("A" & BUL & ":A" & BUL + KAC).Value = OKU 'Okunan değerleri veri sayfasına yaz sayfaya yaz

Aynı kod mantığı ile ABC sayfasının O sutununu Veri sayfasının C sutununa aldırabilirmiyiz.

merhaba..
dosya ekde... yalnız bir durumu çözüme kavuşturalım...
ABC sayfasındaki G9 veya O9 ki veriler, veri sayfasında karşılığı olan sütunlarda bulunamazsa; ABC sayfasındaki tüm veriler; VERİ sayfasına, sondan itibarenmi kopyalanacak ...
Program G9 veya O9 daki verileri bulamadığı zaman uyarı vermekte...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyayı inceledim, benim amacım ; ABC'deki sadece G(9) hücresi ile Veri'deki A sütununu komple karşılaştıracak. A sütununda bulduğu yerde, ABC'deki G ve karşılık gelen O sütunundaki tüm verileri Veri'deki A ve C sütunlarına yapıştıracak.

Merhaba,

Dosyayı inceledim, benim amacım ; ABC'deki sadece G(9) hücresi ile Veri'deki A sütununu komple karşılaştıracak. A sütununda bulduğu yerde, ABC'deki G ve karşılık gelen O sütunundaki tüm verileri Veri'deki A ve C sütunlarına yapıştıracak.

selam...
G9 daki veriye göre; G ve O sütunu verilerini, A ve C sütununa aktarma...
G9 daki veri A sütununda yoksa, son satırdan itibaren aktarma...
G9 daki veri, A sütununda varsa, bulduğu satırdan itibaren aktarma...

dosya ekde...

Ekli dosyalar

Teşekkürler çok güzel oldu emeğinize sağlık

Geri