• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

köprü ve linklerin kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan projist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
tek sütunda alt alta yüzlerce link verilmiş yazı var ve bu yazılar diğer word,excel ,sunu vs gibi bilgisayarda yüklü dosyalarla ilişkilendirilmiş durumda. bu dosyalar bazen siliniyor yada yer değiştiriyor. haliyle excelde bu dosyalara verilen link yada köprü tıklandığı zaman açılmıyor. tek tek kontrol etmek de çok zor olduğu için excelde bu linklerin kontrolünü sağlayan bir makro yada yol varmıdır? belki kırık linklerin hücreleri boyanır yada liste halinde verir vs. yardımlarınızı bekliyorum.

Linklerinizin A sütununda olduğunu kabul edersek aşağıdaki kodu deneyin. Dosyası mevcut olmayan linkin bulunduğu hücrenin zemin rengi sarı yapılır.

Kod:
Sub linkkontrol()
For a = 1 To [a65536].End(3).Row
If Cells(a, "a").Hyperlinks.Count > 0 Then
yol = Range("a" & a).Hyperlinks.Item(1).Address
If Dir(yol) = "" Then Cells(a, "a").Interior.ColorIndex = 36
End If
Next
End Sub

hocam kusura bakma geç cevap yazıyorum, sütun a sütunu, makroyu yazdım ve çalıştırdım. ama tüm hücreler sarı oldu ve çalıştığı halde bile hücreyi sarı yapıyor. acaba nerde hata yaptım? yada makroda eksik bir yer mi var?

evet şuan dikkat ettim, zannedersem çalışan hücreler sarı, çalışmayanlar beyaz kalıyor

arkadaşlar yukarıdaki makro tüm sayfadaki linklerin kontrolü için uyarlanabilir mi?

kontrol edilmesi gereken link ler c sütununda ise makrodaki a ları c mi yapmak gerekiyor?

Geri