• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

köprü koyalama.!!!!!

Excel Vers. ve Dili
office professional plus 2021
hocalarım, üstadlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var .
anasyafa adını verdiğim sayfadaki a4 hücresinden 1 diye adlandırdığım sayfanın a1 hücresine köprü kurcam. ayrıca diğer sayfaları 1,2,3 diye adlandırdım. ben anasayfada ki a4 hücresini aşağı çektiğim zaman a5 hücresi 2 . sayfadaki a1 hücresine köprü kursa. aynı şekilde a6 hücresi 3. sayfadaki a1 hücresine gitse.yani aşağı çektikçe anasayfadaki a hücreleri diğer sayfalara köprü kurcak. acaba böyle artarak gitmesi mümkünmü.yalnız a hücrelerinde başvuru formülü var onu silmemem lazım.köprü ekleme kısmına bir formül yazılabilirmi. 310 sayfa var zira tek tek uğraşmasam. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anasayfa a4 kopyalayınız.Aşağı çekerek çoğaltınız.Kolay gelsin.
Kod:
=KÖPRÜ("["&PARÇAAL(SOLDAN(HÜCRE("FILENAME";$A$1);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";$A$1))-1);BUL("[";HÜCRE("FILENAME";$A$1))+1;255)&"]"&SATIR(A1)&"!A1";"Sayfaya Git")

Anasayfa a4 kopyalayınız.Aşağı çekerek çoğaltınız.Kolay gelsin.
Kod:
=KÖPRÜ("["&PARÇAAL(SOLDAN(HÜCRE("FILENAME";$A$1);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";$A$1))-1);BUL("[";HÜCRE("FILENAME";$A$1))+1;255)&"]"&SATIR(A1)&"!A1";"Sayfaya Git")

Hocam çok teşekkür ederim harikasınız tam istediğim gibi çalışıyor. fakat ufak bir pürüzüm var. A hücrelerinde =DOLAYLI(SATIR()-2&"!$J$3") böyle bir başvuru var. bunu kaybetmeden yapmanın yolu varmı. yoksa yeni bir sütun ekleyip orayamı dediğiniz formülü uygulamalıyım.

A4 kopyalayıp aşağı çekiniz.
Çekilen değere tıklandığında sayfaya gider.
Kod:
=KÖPRÜ("["&PARÇAAL(SOLDAN(HÜCRE("FILENAME";$A$1);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";$A$1))-1);BUL("[";HÜCRE("FILENAME";$A$1))+1;255)&"]"&SATIR(A1)&"!A1";DOLAYLI(SATIR()-3&"!$J$3"))
veya
Belirtiğiniz gibi bir sütun ekliyerek yapınız.Kolay gelsin.

A4 kopyalayıp aşağı çekiniz.
Çekilen değere tıklandığında sayfaya gider.
Kod:
=KÖPRÜ("["&PARÇAAL(SOLDAN(HÜCRE("FILENAME";$A$1);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";$A$1))-1);BUL("[";HÜCRE("FILENAME";$A$1))+1;255)&"]"&SATIR(A1)&"!A1";DOLAYLI(SATIR()-3&"!$J$3"))
veya
Belirtiğiniz gibi bir sütun ekliyerek yapınız.Kolay gelsin.

Hocam süper oldu ALLAH (C.C) razı olsun eksik olmayın.uygunsa bişey daha sorabilirmiyim.b3 hücresine başlangıç tarihi c3 hücresinede bitiş tarihi yazıyorum. iki tarih arasındaki zaman farkını gün ay yıl şeklinde göstermesi için j3 hücresine şu formülü yazdım =EĞER(C3="BOŞ";"";EĞER(C3>=B3;YIL(C3-B3)-1900&" yıl "&AY(C3-B3)&" ay "&GÜN(C3-B3)&" gün")) ama yanlış sonuçlar veriyor. doğrusu nasıl olmalı sizce.

Son düzenleme:
hocam süper oldu allah razı olsun eksik olmayın.uygunsa bişey daha sorabilirmiyim.b3 hücresine başlangıç tarihi c3 hücresinede bitiş tarihi yazıyorum. iki tarih arasındaki zaman farkını gün ay yıl şeklinde göstermesi için j3 hücresine şu formülü yazdım =EĞER(C3="BOŞ";"";EĞER(C3>=B3;YIL(C3-B3)-1900&" yıl "&AY(C3-B3)&" ay "&GÜN(C3-B3)&" gün")) ama yanlış sonuçlar veriyor. doğrusu nasıl olmalı sizce.

hocam çok sorular sorup rahatsız ettim özür dilerim ama formül a4 değil a3 hücresinden başlamlıymış yanlış bakmışım. a4 için yazdığınız son formülü a3 e yapıştırdım ama olmadı. acaba zahmet olmaz ise a3 için uyarlarmısnız kusuruma bakmayın lütfen.

Kod:
=EĞER(YADA(B3="";C3="");"BOŞ";ETARİHLİ(B3;C3;"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(B3;C3;"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(B3;C3;"md")&" "&"GÜN")

sondaki Dolaylı(satır()-3 ü Dolaylı(satır()-2,kısaça -3 ü -2 yapınız.

sondaki Dolaylı(satır()-3 ü Dolaylı(satır()-2,kısaça -3 ü -2 yapınız.

hocam size nekadar teşekkür etsem azdır minnettarım. iki formülde süper herşey tam istediğim gibi oldu. ALLAH (C.C) Razı olsun. sayenizde çalışmamı tamamladım. çok çok teşekkürler.

Son düzenleme:
hocam size nekadar teşekkür etsem azdır minnettarım. iki formülde süper herşey tam istediğim gibi oldu. allah razı olsun. sayenizde çalışmamı tamamladım. çok çok teşekkürler.

Rica ederim.Allah(C.C.) Cümlemizden razı olsun.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Kolay gelsin.

Rica ederim.Allah(C.C.) Cümlemizden razı olsun.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Kolay gelsin.

Ne demek Hocam, Rica ederim. Sizin sayenizde yaptığımı herkese söylicem. Tekrar çok teşekkürler, sağolun Hayırlı Akşamlar.

Formülde biraz değişiklik yaparak, sayfa adı ve verinin görülmesini, olmayan sayfada hata önleme ve süsleme yaptım.Formül aşağıda, örnek dosya linki.Hayırlı akşamlar.
Kod:
=EĞERHATA(KÖPRÜ("["&PARÇAAL(SOLDAN(HÜCRE("FILENAME";$A$1);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";$A$1))-1);BUL("[";HÜCRE("FILENAME";$A$1))+1;255)&"]"&SATIR(A1)&"!A1";SATIR(A1)&" -- "&DOLAYLI(SATIR(A1)&"!$J$3"));"")

http://dosya.co/gn9xseyxnige/kopyaköprü.rar.html

Son düzenleme:
Formülde biraz değişiklik yaparak, sayfa adı ve verinin görülmesini, olmayan sayfada hata önleme ve süsleme yaptım.Formül aşağıda, örnek dosya linki.Hayırlı akşamlar.
Kod:
=EĞERHATA(KÖPRÜ("["&PARÇAAL(SOLDAN(HÜCRE("FILENAME";$A$1);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";$A$1))-1);BUL("[";HÜCRE("FILENAME";$A$1))+1;255)&"]"&SATIR(A1)&"!A1";SATIR(A1)&" -- "&DOLAYLI(SATIR(A1)&"!$J$3"));"")

http://dosya.co/gn9xseyxnige/kopyaköprü.rar.html

Hocam çok sağolun gerçekten büyük süpriz oldu benim için. Çok yardımseversiniz zahmet etmişsiniz ALLAH (C.C.) Razı olsun.sayenizde amatör bir kullanıcı olarak çok önemli bilgiler öğreniyorum sizden. bende sizin formüle ufak bir ekleme yapmıştım kendi çalışmama uydurmaya çalıştım.Kısmet bu ya daha önce sizden bu bilgileri öğrenebilseydim işim çok kolaylaşırdı. Bu yazdığınız son formül tam aradığım şekilde süper. ama ben ne yazıkki tek tek her sayfanın sağ üstünü numaralandırmıştım.
yaptığım çalışmam da bu Hocam.

http://s4.dosya.tc/server5/jwyq0w/araclar_giris-cikis.xlsx.html

Hocam çok sağolun gerçekten büyük süpriz oldu benim için. Çok yardımseversiniz zahmet etmişsiniz ALLAH (C.C.) Razı olsun.sayenizde amatör bir kullanıcı olarak çok önemli bilgiler öğreniyorum sizden. bende sizin formüle ufak bir ekleme yapmıştım kendi çalışmama uydurmaya çalıştım.Kısmet bu ya daha önce sizden bu bilgileri öğrenebilseydim işim çok kolaylaşırdı. Bu yazdığınız son formül tam aradığım şekilde süper. ama ben ne yazıkki tek tek her sayfanın sağ üstünü numaralandırmıştım.
yaptığım çalışmam da bu Hocam.

http://s4.dosya.tc/server5/jwyq0w/araclar_giris-cikis.xlsx.html

Çok güzel bir çalışma olmuş.Benimde bu çalışmada bir katkım olmuş ise bundan mutluluk duyarım. Hayırlı geçeler.İyi çalışmalar dilerim.Kolay gelsin.

Çok güzel bir çalışma olmuş.Benimde bu çalışmada bir katkım olmuş ise bundan mutluluk duyarım. Hayırlı geçeler.İyi çalışmalar dilerim.Kolay gelsin.

Olmaz olurmu hocam asıl sizin sayenizde en önemli kısmı yaptım eksik olmayın. Benim gibi bir amatör basit olanı yaptı sizin gibi uzmanlar sayesinde öğreniyorum Bir formül yazdınız aklım durdu.Daha çok işim var çok çalışmak gerek. Müşteri borç takibe başlıcam. Sağolun sizede hayırlı geceler.

Geri