Konut satış datası hazırlama

Excel Vers. ve Dili
office 2007
selamunaleyküm arkadaşlar. Merhabalar herkese kolay gelsin. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Exelle alakalı olarak. Ben satış danışmanıyım arkadaşlar ama bi sıkıntım var. Danışmanlıktan ziyade bilgisayarlarla ben ilgileniyorum herkes çok iyi bilmediğinden dolayı. Ben durumla alakalı satış datalarınıda ben tutuyorum. Excelle bu işi yapıyorum ama çok karıştı. Gayrimenkul üzerine satış listesi tutuyorum. Yani satılan ve satılmayan, iş yapıcak olanlar yada kiracılar, fiyatları yada m2 leri, adres hangi katta olduğu veya bütün katlar içersinde emsal dükkanları gösterebilmesi gibi bir data hazırlamak istiyorum böyle bir şey olabilir mi ? inanın ki hayal ettiğimi yapabiliyorsam müthiş derecede zaman kazanıp işleri hızlandırıcam. birinde görmüştüm benim anlattığım kadar olmasada temel organizasyonu yapıyorlardı. Uzattım konuyu.. İnşallah yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Siz taslak olarak dosyanızı hazırlayın, formül ya da kod ile yapılacak bir şey varsa o noktada size yardımcı olunur...

Excel Vers. ve Dili
office 2007
şuan dosyalarım hazır. Mesala; Projedeki bütün dükkanlar (sayfa 1) kayıtlı. Sayfa 2'de satıştaki dükkanlar, Sayfa 3 satılan dükkanlar, Sayfa 4'de iş yapcaık olanlar, Safya 5'de kiracılar gibi elimde bir taslağım var ama ben şöyle bir şey yapmak istiyorum. Excelde yönetim butununa benzer bir şeyim olsun. Bu yukarıdaki daha detaylandırılmışını düşünerek yazıyorum şuan. Bu butuna yukarıdaki seçenekleri tıklayarak sonuca gidebileyim. Mesala; 2.katta 230 m2 dükkan satışı fiyatını ve katlar içerisindeki emsallarini bu butonla sağlayabilmeliyim. Böyle bir şey olabilir mi ? excelde var mı böyle bir şey.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
O hâlde dosyalarınızı görelim...
Her şey yapılabilir boş bir Excel'le, uçurtma meselâ, uçak örneğin. ;)

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Ben dataya bu bilgileri veriyorum. İçinden sadece bir tane örneği. hangi katta olduğu. Dükkan numarası. Brüt m2 si, Net m2'si, satış fiyatı, kimin adına satıldığı, Satış tarihi, kaça satıldığı, telefonu, adresi, Kendi işinimi yapıcak, Kirayamı vericek gibi elimde data var. Bunu yönetmesi çok karışık istediğim buluna kadar gözlerim sulanıyo. bunu tek çatı altında nasıl profesyonele çevirebilirim.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Sn. turnam, şu an için söyledikleriniz, size yardımcı olacak kişiler için hiç bir önem arz etmiyor.
Size yardımcı olabilmek için somut bir şeyler görmek gerek. Umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Şuan çalıştığım taslağı size gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
şuan çalıştığım taslağın örneğinide gönderdim arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
arakadaşlar forumda var aslında istediğim şeyler ama ben onları nasıl programlamayı ve bilgiler arasında nasıl geçiş yapıcağımı bilmiyorum. ama o sistemin nasıl çalıştığını yapıldığını öğretirseniz kendimde yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
arkadaşlar kopyala yapıştır mantığıyla istediğimi şekilde başardım. Fakat butonlara tıkladığımda sayfa birdeysem oradaki bilgileri getiriyor. Bana gerekli olan sayfa 2,3,4 teki bilgileri sayfa 1 getirerek istediğim bilgiye ulaşmak olacak malesef beceremedim bilmediğim için. Arkadaşlar lütfen öğretin bu işin mantığını

Excel Vers. ve Dili
office 2007
yetkili yok mu bu sitede. İki gün geçti. Bilenin anlayacağı şekilde anlatamamışımdır belki öyleyse söyleyin. En azından bi şeyler söyleyin

Excel Vers. ve Dili
office 2007
selamunaleyküm. ben istediğim satış listesini bi şekilde buldum ama kopyala yapıştır olduğu için her şeyi yapaımıyorum. mesala tıklama seçeneiğinde iki gruba ayrılan dükkanlar var. örneğin mülk sahibi ve kiracılar gibi. ben bunlar isim olarak ayrı guruba toprlamayamadım. istiyorum ki kiracıları tıkladığımda sadece kiracılar çıksın diğeri gibi. bunu nasıl yapabilirim.