• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Konum belirtme yöntemi ile farklı dosyalardan veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010
Arkadaşlar merhaba,

Elimde her hafta güncellenen dosyalar var onlardan birer adet paylaşarak aşağıda ilgili açıklamayı yapıyorum.

week47 klasöründe

week 47 1
week 47 2
week 47 3
week 47 4
week 47 5
Şeklinde excel dosyaları var.

başka bir hafta için week 49 klasörü var burada da;
week 49 1
week 49 2
week 49 3
week 49 4
week 49 5

excel dosyaları mevcut.

Bu dosyalarda çeşitli parçaların numaraları ve sipariş tarihleri ile birlikte adetleri mevcut.

Birde hazırlamış olduğum sonuç excel'i var.

Sonuç exceli içerisinde parça kodu ve haftalar sekmeleri mevcut.

Yapmak istediğim;
Diğer excel dosyalarını tarayarak sonuç exceli içerisine a kodlu parçaya ait siparişlerin tarihsel olarak yan yana adetlerini yazdırmak ve o parçanın son sütunun da bir grafiği görsel olarak göstermek (Grafik çokta önemli değil)

Benim aklıma gelen çözüm yolları:
1) Dosyalar her hafta aynı konuma aynı dosya isimleri ile kaydedilecek ve sonuç exceline bir makro kaydedilecek makro çalıştırıldığında belirtilen konumlardaki dosyaları kontrol edip ilgili parçaların siparişlerini ilgili yerlere yazacak
2)Farklı dosyalardan okutmak sıkıntı oluyorsa tüm excel dosyalarını (week 1,2,3,4,5) tek bir dosya içerisine manuel olarak alt alta yazdırıp tek dosya üzerinden sonuç exceline veri aktarılabilir.

Aklıma gelen yöntemler bunlar fakat nasıl yapılacağı konusunda desteklerinizi rica ediyorum.
Daha farklı yöntemlerde var ise lütfen paylaşınız.

Konu biraz zor gibi hepimize kolay gelsin

https://www.dropbox.com/sh/zzdh417820y7ksn/AACP5t2a3OKiy1ix-ruZmyAGa?dl=0

Son düzenleme:
Sayın 123SAMET123
Konuyu tam anlamam için soruyorum.
1. Bir Klasör içinde week1....... klasörler var. Bu genel Klasörün adı nedir?
2. Mesela week47.1 dosyasının içinde olan 03080017 kodu week47.5 dosyasında da olabiliyor mu?
3. 03080017 yazan satırların b sütundaki sayıların toplamı mı sonuç dosyasına yazılacak ?
4. Bu sonuç sayfası her defasında yeniden mi düzenlenecek yoksa her yeni haftanın klasörü eklenince güncellenecek mi ?

Sayın 123SAMET123
Konuyu tam anlamam için soruyorum.
1. Bir Klasör içinde week1....... klasörler var. Bu genel Klasörün adı nedir?
2. Mesela week47.1 dosyasının içinde olan 03080017 kodu week47.5 dosyasında da olabiliyor mu?
3. 03080017 yazan satırların b sütundaki sayıların toplamı mı sonuç dosyasına yazılacak ?
4. Bu sonuç sayfası her defasında yeniden mi düzenlenecek yoksa her yeni haftanın klasörü eklenince güncellenecek mi ?

1:Kaçıncı haftanın siparişi ise week ** oluyor (formülizasyon için sürekli week1 -2 -3 olarak değiştirilebilir.)

2:Her parça birden fazla dosyada olabilir.

3:Adetlerin yanlarında birde tarihler mevcut o tarihler kaçıncı haftaya denk geliyorsa sonuç dosyasında o tarih sekmesinin altına ilgili adet gelmelidir.

4:Bir makro yazıldığını varsayılarak söylüyorum çalıştır butonuna tıklandığında o konumda hangi dosyalar var ise o dosyalar check edilip ilgi adetler gelecek. Çalıştır butonuna da yeni exceller geldikçe ilgili konuma atıp basacağım.,Yani haftalık.

Umarım yardımcı olmuştur,Konu biraz karışık altından kalkabilmeyi ümit ederim.

Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz iletişim bilgilerimi mesaj olarak gönderdim,Teşekkürler.

bu sorunun oldukça benzerini sordum. yanıt alamadım. siz alabilirsiniz umarım. ben de faydalanmış olurum.

Merhaba;
1- veri alınacak .xls dosyalarınızı bir klasörde birleştirin. (ayrıca her hafta için klasör açmayın) Bu klasörü C,D yada Masaüstünde istediğiniz yere yerleştirin.
2-ekteki zipli dosyayı açın ve data sayfasında I1 hücresine bu klasörün adresini yazın.
3-data sayfasındaki butona basın.
4-SONUÇ1 sayfasındaki butona basın.

NOT: Kodlar Ofis 2003 versiyonunda denendi.

Link:
http://s3.dosya.tc/server7/k2o3kf/123SAMET123-kapali_dosyadan_al.zip.html

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
1- veri alınacak .xls dosyalarınızı bir klasörde birleştirin. (ayrıca her hafta için klasör açmayın) Bu klasörü C,D yada Masaüstünde istediğiniz yere yerleştirin.
2-ekteki zipli dosyayı açın ve data sayfasında I1 hücresine bu klasörün adresini yazın.
3-data sayfasındaki butona basın.
4-SONUÇ1 sayfasındaki butona basın.

NOT: Kodlar Ofis 2003 versiyonunda denendi.

Link:
http://s3.dosya.tc/server7/k2o3kf/123SAMET123-kapali_dosyadan_al.zip.html

İyi çalışmalar.

Güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık.

Sonuç1 sayfasında B1 sütununa yazacağım hafta sayısına anlam veremedim 1den53'e kadar yazmam mı gerekiyor,neyi değiştiriyor?
B2 den itibaren gelen haftalar stabil herhangi bir veriye göre değişmiyor sanırım.
A sütünuna parça kodlarını yazmak yerine sadece siparişi olan parçaların otomatik gelmesi sağlanabilir mi?

Ayrıca yaptığım test çalışmasında 03090512'yi baz aldım toplam sipariş ile sonuç sayfasındaki toplam sonuç eşit çıkmadı.

Güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık.

Sonuç1 sayfasında B1 sütununa yazacağım hafta sayısına anlam veremedim 1den53'e kadar yazmam mı gerekiyor,neyi değiştiriyor?
B2 den itibaren gelen haftalar stabil herhangi bir veriye göre değişmiyor sanırım.
A sütünuna parça kodlarını yazmak yerine sadece siparişi olan parçaların otomatik gelmesi sağlanabilir mi?

Ayrıca yaptığım test çalışmasında 03090512'yi baz aldım toplam sipariş ile sonuç sayfasındaki toplam sonuç eşit çıkmadı.

Merhaba;
Bende Neden 47. haftadan başladığınıza anlam veremedim. (Madem hafta sayısının önemi yok neden week47,week48... diye yazdınız? Burdan çıkardığım anlam : "Kullanıcı istediği haftaları alacak") Ayrıca tablo yıla bakmaksızın veri topluyor. (yılla ilgili ne bir talebiniz nede bir bilgilendirme var?)
Bahsettiğiniz 03090512 nolu veriye ait tablodaki (47,48,49,50,51,52,53,1,2,3)haftalara göre toplam 89500 adet miktara sahip her iki sayfada da bu sonuç mevcut.
Aynı parça için tüm haftaları (1...53) baz alırsak 267000 toplam miktar var.(her iki sayfada da aynı sonucu bulursunuz.)
Dolayısıyla tablo hafta bazında doğru sonuç getiriyor.
Yapmanız gereken biraz uğraşarak doğru sonuç ile beni yönlendirmeniz.
boş bir excel sayfasına
kod no , miktar ,tarih
Başlıkları altına 03090512 nolu parça için week47 ve week 49 dosyalarındaki verileri yazın.
toplamını alın. Dosyayı burada paylaşın.
267000 rakamından farklı bir sonuç bulursanız benide bilgilendirin.
(Siz hangi hafta hangi verileri alıyorsunuz? , Tablo hangi verileri alıyor.? Varsa aradaki fark hangi veriden kaynaklanıyor? Hafta sayısı mı doğru değil, parça no yazılımında mı sorun var? Yıla da mı bakılması gerekiyor.? Tablo müneccim mi? sizin hangi yılda çalışacağınızı nerden bilecek? vs.. vs..)

Bu sayılarda mutabık kalabilirsek siparişi olan no'lar meselesini de hallederim.
Nedense Benim önem verdiğim kadar dosyanıza önem vermediğiniz hissine kapıldım. (açıklamanızda bile "Ayrıca yaptığım test çalışmasında 03090512'yi baz aldım toplam sipariş ile sonuç sayfasındaki toplam sonuç eşit çıkmadı." cümlesiyle anlaşılabileceğini zannetmişsiniz.) Umarım yanılırım.

İyi çalışmalar.

Dosya ekleyebilmeniz için link:
http://s3.dosya.tc/

Son düzenleme:
Merhaba;
Bende Neden 47. haftadan başladığınıza anlam veremedim. (Madem hafta sayısının önemi yok neden week47,week48... diye yazdınız? Burdan çıkardığım anlam : "Kullanıcı istediği haftaları alacak") Ayrıca tablo yıla bakmaksızın veri topluyor. (yılla ilgili ne bir talebiniz nede bir bilgilendirme var?)
Bahsettiğiniz 03090512 nolu veriye ait tablodaki (47,48,49,50,51,52,53,1,2,3)haftalara göre toplam 89500 adet miktara sahip her iki sayfada da bu sonuç mevcut.
Aynı parça için tüm haftaları (1...53) baz alırsak 267000 toplam miktar var.(her iki sayfada da aynı sonucu bulursunuz.)
Dolayısıyla tablo hafta bazında doğru sonuç getiriyor.
Yapmanız gereken biraz uğraşarak doğru sonuç ile beni yönlendirmeniz.
boş bir excel sayfasına
kod no , miktar ,tarih
Başlıkları altına 03090512 nolu parça için week47 ve week 49 dosyalarındaki verileri yazın.
toplamını alın. Dosyayı burada paylaşın.
267000 rakamından farklı bir sonuç bulursanız benide bilgilendirin.
(Siz hangi hafta hangi verileri alıyorsunuz? , Tablo hangi verileri alıyor.? Varsa aradaki fark hangi veriden kaynaklanıyor? Hafta sayısı mı doğru değil, parça no yazılımında mı sorun var? Yıla da mı bakılması gerekiyor.? Tablo müneccim mi? sizin hangi yılda çalışacağınızı nerden bilecek? vs.. vs..)

Bu sayılarda mutabık kalabilirsek siparişi olan no'lar meselesini de hallederim.
Nedense Benim önem verdiğim kadar dosyanıza önem vermediğiniz hissine kapıldım. (açıklamanızda bile "Ayrıca yaptığım test çalışmasında 03090512'yi baz aldım toplam sipariş ile sonuç sayfasındaki toplam sonuç eşit çıkmadı." cümlesiyle anlaşılabileceğini zannetmişsiniz.) Umarım yanılırım.

İyi çalışmalar.

Dosya ekleyebilmeniz için link:
http://s3.dosya.tc/

Selam,

week 47 olarak düzenlenen klasör isimleri siparişlerin 47.Haftada geldiğini belirtir.İçerisindeki 47.1-2-3 dosyalar ayrı ayrı müşterilerin siparişleridir.
Her excel dosyasında ileriye dönük haftaların siparişler vardır.
Amaç:
1 müşteri ** haftasında verdiği siparişi ** haftasında düşürüyor mu?Azaltıyor mu bunu belirlemek.

Ekte bir excel sayfası paylaşıyorum sonuç sayfasında görmek istediklerim ekteki excelde olan gibidir.

Paylaşılan exceldeki 1.satır karşılaştırılmak istenen excel dosyası kadar olmalıdır.

http://s3.dosya.tc/server7/61pcii/release_karsilastirma.xlsx.html

Merhaba Samet bey;
Oluşturduğumuz/oluşturacağımız dosyayı başka (daha önce oluşturulmuş) bir dosya ile mi kıyaslıyorsunuz.? (anlayabilmiş değilim.)
Gönderdiğiniz örnekte sonuç sayfasında B2 ve C2 hücrelerinde aynı veri "WEEK 47" var.
Birini anladım. Ama ikinci nedir?
Neyse Yıl seçeneği ve parçano'larının makro ile alındığı bir uygulama yaptım.
Bunu deneyin.
Bu dosya üzerinden istenen/istenmeyenleri açıklayın.
İyi çalışmalar.

Link:
http://s3.dosya.tc/server7/pkoykn/123SAMET123-kapali_dosyadan_al-1.zip.html

Not: Sizin için mahsuru yoksa Altın üye olarak dosya indirme/yükleme imkanını kazanın.
Sizin alabilmeniz için dosyayı paylaşım sitesine , Kalıcı olabilmesi içinde siteye upload ediyorum.
Bu işlem ile hem gereksiz işlem yapmış oluyor , hemde kotamın aşınmasına neden oluyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri