Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba
Ekli dosyada açıklamaları mevcut dosya ile ilgili yardımınız bekliyorum.biraz farklı bir istek gibi çünkü bir kolonun kontrolu sözkonusu ve 4 seçenek sözkonusu.
Teşekkürler
Tüm forum üyelerine hayırlı Ramazanlar
Ama çaplar sayfasında BCDE kolonlarında tarih girişi yapmamışsınız.
Sorunuzda ise bu sütunlara girilen tarihlerin en küçüğü seçilecek diyorsunuz.Nasıl olacak?Yoksa soruyu çözmek kolay.Önemli olan anlamak.Ve soruyu doğru sormak.
tarihler başka bir dosyadan alınıyor ve buradaki tarih ilgili harfin yani cihazın o tarihe kadar dolu olduğunu gösteriyor.Yani yüzlerce tarih ve harf incelemesinden sonra o harflere ait son bitiş tarihleri.
Dolayısı ile Bcde sütunlarına tarih girilmeyecek.Kısaca tekrar anlatayım.
Buradaki kriter şu;.
Çap'a uygun harf (örnek:356 ve yukarısı için seçenek tek ama diğerleri için ise 2 yada 3 seçenek olabiliyor. bu şekilde çoklu seçeneklerde ise N2:Q2 arasına bakacak ve en küçük tarihi seçecek.eğer sütunda yani I kolonunda yanlış bir harf var ise uyaracak.
İşinize yararsa formülle yaptım, bu tür konularda makroları kullanmayı şahsen sevmiyorum.
Umarım problemi doğru anlamışımdır. Sizin örneğinizde hepsi C çıkıyor.?
J kolonuna olması gereken harfi yazıyor
I kolonunda ise Koşullu biçimlendirme ile uymayanları kırmızı yapyıor.
tekrar merhaba
sayın F1
sadece yanlış olanı gösterse yani n1:q2 arasından daha sonra en küçük tarihe göre saptama yapmadan demek istiyorum.
mesela sadece 51 çap için ; bu çap için A olamaz demesi gibi.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.