• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KONTEYNER KISITLARINA UYGUN DAĞITIM YAPMA

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Merhabalar.

Öncelikle konuyu umarım doğru yere açmışımdır yeni üye olduğum için hakim değilim. Ben bir mermer şirketinde staj görüyorum ve burada ihracat yapılırken Taşlar, KONTEYNERlar ile gemiye yükleniyor. Tabiki bu taşların boyu eni yüksekliği tonajı olduğu gibi konteynerlarında aynı şekilde boy, en, yüksekliği ve alabileceği tonaj sınırı var. Ve benden istenen atıyorum X kadar taşı olabildigince az konteyner kullanacak şekilde konteynerlara yerleştirmek. Acaba bunu çözücü ile yapabilir miyim yoksa makro mu bilmem gerekiyor. Örneği aşağıda açıklayacağım yardımcı olabilme şansınız olursa çok sevinirim.

Örneğin bir müşteri 45 adet taş satın aldı
İşte taşlardan birinin yüksekliği 180 cm genişliği 90 cm boyuda 210 cm ağırlığı 8 ton iken baska bir taş 150 cm yükseklik 80 cm genişlik 170 cm boy ve 5 ton olsbiliyor. Bu sekilde farklı 45 taş düşünün ve konteynerlarında yğksekliği 2.40m genişliği 2.33m uzunlugu 6m ve alabileceği max ton 28. Bunu nasıl formulize edebilirim. Bu arada istersek taşları yatırıp çevirebiliyoruz. Bu verilerle ben bilgileri girdiğimde bana en az konteyner sayısıyla yükleme yapabilecek veriyi vermesini saglayabilir miyim. Ortalama bi.komteyner 2 yada 3 taş alabiliyor zaten. Ama önemli olan 28 ton vs sınırlara göre gruplayıp en az sayıda konteyner harcamak.

Teşekkür ederim şimdiden

Geri