• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kombinasyon

Çok teşekkürler...çok makbule geçti...

Günaydın ,

Dün akşamdan beri excel de belli aralıktaki sayıların 6'lı kombinasyonuna ait bir listeleme elde etmeye çalışıyorum.Forumda bu konuda destek vermiş tüm arkadaşlara çok teşekkürler.Verilen bilgiler sayesinde excelde basit de olsa bir makro yazmayı başardım ama amacıma uygun hale getiremedim zira bilmediğim bir çok kod var.Kendi amacımı biraz daha detaylandırırsam;ben 20 ile 36 arasındaki (20 ve 36 da dahil) rakamların 6'lı kombinasyonlarını liste halinde almaya çalışıyorum, fakat benim yazdığım makro ile ilk aynı sayıların da içerildiği kümeler geliyor,örneğin ilk küme 20,20,20,20,20,20 ikinci küme ise son 20 yerine 21 olarak devam ediyor.Ben ise aynı rakamın bir kümede bir daha kullanılmadığı olasılıkları görmek istiyorum.tanımladığım "i", "j","k" gibi 6 parametrenin biribirine eşit olamayacağına dair bir komut daha eklemem lazım ama uygun kodun ne olduğunu bilmiyorum.çalışmamı eklemeye çalışcam bu sayede ne yaptığım da daha net görülebilir.ilgilenen herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

• a1.xls
    a1.xls
    36 KB · Görüntüleme: 8
kombinasyon

Sn.Janveljan

Önceki yardımlarınız için çok teşekkürler.Kombinasyonlarda büyükten küçüğe değilde tamamını eşit dağıtacak şekilde yapabilirmiyiz? yani tek parametre eşit dağılım,büyükten küçüğe kriterini iptal edebiliriz.
Ekteki örnekte birbirine yakın değerler var ve sayıları inceliyorum,sayılarda gayet dengeli ve ani sıçramalar yok ve aslında eşit dağıtabilir ancak yapmıyor.
Tekrar incelerseniz çok memnun olurum.
saygılar

Ekli dosyalar

Sn.Barons bizim problemi çözme mantığımızda hatırlarsanız eşit değerler hatalı sonuç üretmesine neden oluyor. Bunun nedeni ise şuydu iki eşit değer bu iki eşit değere aynı harf atanmasına neden oluyor bu nedenle de iki değerden birine yapılan atamalarda hata çıkyordu. Şu an sizin istediğiniz durumda A,B,C değerleri eşit olabilir ancak biz yine de atamaları yaparken bir sıra izlemek zorundayız, çünkü problemi çözüm şeklimiz bu. Önce bir değere atama yapılacak, sonra kalanlar diğerine ve bu şekilde devam edecek. Özet olarak sizin dediğiniz şekilde çözecek isek yine de bir sıra belirlenlemeli. Bu sıra direk A B C şeklinde olabilir.

O zaman dediğiniz gibi A,B,C ve D şeklinde bir sıra belirlesek ,bu şekilde bir deneme yapmamız mümkünmüdür? Teşekkürler

birde şöyle yapılabilirmi? ilk değeri buldu ve onu başka sayfaya attı yani eledi ve sonra ikincicine geçti onuda buldu ve başka sayfaya attı...bu şekilde verileri eleme usulu ile daha dengeli bir sonuca varılabilirmi? sadece bir fikir...

öncelikle büyükten küçüğe sıralama yapsın ama hepsi eşitse alfabetik sıralama yani A,B,C...şeklinde yapsın.Bu mantık üzerinde çalışıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Sn.Janveljan
merhaba

eşit değerler konusunu hallettim sanırım ancak şöyle bir durum daha var.ekteki örnekte planla düğmesine basıldığında en büyük sayı olan 35,01 değerini A olarak atama yapıyor ancak 1 sayfasında 35,01 değerine tekabul eden çap 254 .Tablo sayfasında hangi çaplara hangi Harfler olabileceği gösterilmiştir.254 çapta hiçbir şekilde A ataması olamaz (152,160 ve 180 ... v.s deki gibi) ancak ilk seçenek olan B atanabilir.
Bu şekilde bir kriter eklemek mümkünmüdür?
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Geri