• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kombinasyon

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Merhaba
Ekteki dosyada açıklamalar bulunmaktadır.İstenen; belli sayıyı yada ona en yakın değeri yakalayana dek değer atamak üzerinedir.

Yardımcı olacak arkadaşlara peşinen teşekkürler
Tüm foruma sağlık,maddi manevi bolluk temenni ediyorum.

Ekli dosyalar

sorduğum soru belkide excel tarihinin en zor sorularından birisi diye düşünüyorum...
Forumdaki üstdüzey uzmanlardan destek pls.

teşekkürler,,, ancak buradaki linkler benim işime yaramıyor...benim istediğim şu; diyelim elinizde bir sayı var,,,örnek:7,56 olsun..ve b2:b10 arasındada değişik sayılar olsun.
0,16
1,23
0,45
0,33
.
.
.
v.s gibi.
bu 7,56 sayısını elde etmek için hangi sayılar toplanmalı.(7,56 yada ona en yakın sayı)...
sanıyorum interpolasyon sorusu bu.Bunu ancak
Fedeal,Levent,Necdet,Haluk,Evren ve daha ismi aklıma gelmeyen forumdaki arkadasların çözebileceği düzeyde bir soru diye düşünüyorum.

yapay zeka problemi...belkide excel ile bir devrin başlangıcı olabilir..

Selamlar,

Eklediğiniz dosya üzerinde çıkması gereken sonucuda yaparsanız yardımcı olacak kişilere yön vermiş olursunuz.

Sn.Korhan
uyarınız için çok teşekkürler

dosya ektedir.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Fedeal hocam,Evren hocam,Levent hocam nerelerdesiniz Ustadlar

çözümsüz sanırım...herkese teşekkürler

mucadeleyi bırakmak yok...çözünceye kadar devam

yapay zeka

buna benzer sorulara cevap verilemediğini veya çok zorlanıldığını gördüm.Forumda "en yakın değer" şeklinde arattırma yaptığımda benzer soruları soranların cevap almada zorlandıkları gözüküyor.
Bu durum sorunun excel'de geliştirilmeye ihtiyaç duyulan bir konu olduğunu göstermiyormu?
Yapay zeka konusuna giriyor galiba

Sayın Barons ,

Kaç gündür bizi gaza getirip duruyorsunuz. Eklediğim dosyayı incelediğinizden de eminim.

Peki dönüşleriniz neden olmuyor?

Yoksa mesleğiniz işletmeci, bizi mi işletiyorsunuz?

.

Sn.Yurttas
Öncelikle ilginiz ve yardımınız için çok çok teşekkürler...ciddi sıkıntı yapmıştım kendime bir kaç gündür...Tam aradığım çözümü sunmuşsunuz...
dosyayı inceledim ve akabindede size mesaj yazıyordumki, bazı kısımlarda takıldım (kendimce ilave bazı mantıklar anlamında ) ve biraz daha inceledikten sonra tekrar tekrar rahatsız etmemek amacıyla ertesi gün topluca yazmaya karar vermiştim.Ancak sizin mesajınızı görünce kararım değişti.
Süper bir çözüm sunmuşsunuz...burada benim bu algoritmayı kendi dosyama adapte etmem gerekiyor.
Tekrar gönülden teşekkür eder, her işinizin gönlünce ve kolayca olmasını dilerim.

Sn Yurttaş hocam,
Gün boyu inceledim..çok doğru çalışıyor mükemmel...
Sadece bir ekleme yapmam gerekiyor.
Bu sistemi 3 kademe için yapmak mümkünmü acaba?
yani ilk rakam diyelim; 5.5 ve sistem çalıştı dağıtımı yaptı.

ikinci rakam girildi..örnek 2,5 ve bu rakamda kalan değerler üzerinden dağılımı yapılacak (yani ilk rakam için seçilen değerler devre dışı kalacak) ve en son kalan yani üçüncü rakamda kalanlara dağılmış olacak zaten.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler

Sn.Yurttaş
bu işlemi 20 satır değilde 50 satır olacak şekilde yapmamız mümkünmü?

teşekkürler

Geri