• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kolonlar arasi veri tasima

Merhabalar,

Ekli dosyadaki sorum icin yardimlarinizi rica ediyorum.

Tesekkurler,

merhaba
boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub taşı()
Dim ts, kaplan
kaplan = MsgBox("Boşlukları Yan Sütun İle Dolduruyorum", vbYesNo, "Onay")
If kaplan = vbNo Then Exit Sub
For ts = 6 To Cells(65536, "D").End(xlUp).Row
If Cells(ts, "D") = "" Then
Cells(ts, "D") = Cells(ts, "E")
End If
Next
MsgBox "Boşlukları Doldurdum", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Öncelikli olarak D sütunundaki işlem yapacağın veri aralığını seçmelisin (D6:D13). Daha sonra F5 tuşuna bastıktan sonra özel seçeneğini açıp boşlukları seçtikten sonra tamam seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde o alandaki boş hücreleri seçmiş olursunuz. Son işlem olarakda = yazıp sağ ok'a tuşladıktan sonra CTRL + ENTER tuşuna basarsanız işleminiz gerçekleşmiş olur.

Merhaba Cenk Bey, F5 yapiyorum bosluklari da seciyor. Ama anlamadigim = i koymak istedigim zaman secilen hucreler kayboluyor.
tsk

Bu arada benim istedigim bosluklarin D kolonuna degil ama a,c,b harflerinin D kolonundaki bosluklara yerlestirilmesidir. Eger yanlis ifade ettiysem kusura bakmayiniz

Merhaba Cenk Bey, F5 yapiyorum bosluklari da seciyor. Ama anlamadigim = i koymak istedigim zaman secilen hucreler kayboluyor.
tsk

bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz o zaman
veri aralığını seçin D6 D13 aralığını mause ile seçin F5 yapın özel - boşluklar - tamam'ı tıklayın. mause ile tıklamadan direk =E7 yazın ve ctrl+enter tuş kombinasyonunu kullanın

Bu arada benim istedigim bosluklarin D kolonuna degil ama a,c,b harflerinin D kolonundaki bosluklara yerlestirilmesidir. Eger yanlis ifade ettiysem kusura bakmayiniz

burada ne istediğinizi anlamadım
D sütunundaki boşluklara e sütunundaki harfler gelmeyecek mi_?

Ihsan bey, ben degiginizi harfi harfiye uyguluyorum, ama kariskilik yasadigim olay =E7'yi nereye yazacagim konusunda?
Hucreler seciliyor, ok, ama =E7 yi ornegin D5'e yazmak istedigim zaman secilen hucrelerin secilmesi yok oluyor. Anlatabildim umarim.

Merhabalar, ben cozumu buldum. D6:D13 verileri degil E sutundaki veri araligi secilip bosluk secilmesinden sonra diger adimlarin izlenmesi lazimmis ki D kolonuna E'deki veriler gelsin.
Yardimlar icin tesekkurler

Merhabalar, ben cozumu buldum. D6:D13 verileri degil E sutundaki veri araligi secilip bosluk secilmesinden sonra diger adimlarin izlenmesi lazimmis ki D kolonuna E'deki veriler gelsin.
Yardimlar icin tesekkurler

1 neden konuyu kilitlediniz siz kendinize mi çalışırsınız sadece
2 bize başka anlatıyorsun kendin başka bir şey yapıyorsun ya ne istediğini bilmiyorsun yada sitede senin sorduğun soruyu ciddiye alanlarla alay ediyorsun.

konu tarafımdan açılmıştır

Geri