• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kolon sırası sabit, satır sırası 1 artacak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,

Satırdaki bilgileri seçen, kesen, alt satıra yapıştıran aynı işlemi aynı kolon +1 satırda yapan bir döngü yazmaya çalışıyorum. Aşağıdaki kodu yazdım.
S1 kolonundan kestiğini A2ye kopyalayacak, sonra S2den kesip, A3'e kopyalayacak ve döngü olacak.

Kolon haflerinin yanındaki değişken sayıyı düzgün tanımlayamadım. Sayıyı metne çevirmem lazım ama yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler

Kod:
Dim i As Integer
Dim S As String
Dim A As String

For i = 1 To 380

Range("S" & "i").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
    Selection.Cut
    Range("A" & "i+1").Select
    ActiveSheet.Paste

Next i

S1'deki veriyi A2'ye taşımak için koddaki

Satırını iptal edip deneyin.

Ancak S1'le başlayan ve satırda devam eden diğer hücrelerdeki verileri de kopyala/yapıştır yapıyorum. Tek hücrelik veri değil yani.

Kod, Range("S" & "i").Select da hata veriyor. Sanırım S'nin yanına sayı eklediğim için?

Kod
Kod:
Range("S" & "i").Select
bu şekilde olursa i'yi değişken yani sayı olarak değilde harf olarak alacaktır ve Sİ hücresini arayacaktır, öyle bir hücrede olmadığı için hata veriyordur.
Bu şekilde düzenlemeniz gerekir.
Kod:
Range("S" & i).Select

Yusuf Bey'in söylediği gibi
Kod:
kodu örnek veriyorum S3'teki veri kopyalandıktan sonra A4 hücresinin bulunduğu tüm satıra yani 4. satıra yapıştırma işlemi yapacağı için S4'teki veriniz kaybolacaktır.

A4 hücresinden son dolu sütuna veya R sütununa kadar seçim yaptırmanız sanki daha mantıklı olur.

Kod
Kod:
Range("S" & "i").Select
bu şekilde olursa i'yi değişken yani sayı olarak değilde harf olarak alacaktır ve Sİ hücresini arayacaktır, öyle bir hücrede olmadığı için hata veriyordur.
Bu şekilde düzenlemeniz gerekir.
Kod:
Range("S" & i).Select

İşlem tamam. Çok teşekkür ederim bütün ilgilenen arkadaşlara :)

Geri