• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kolon başlığı bulma

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Merhaba

kolonun başlığını nasıl yazdırabilirim?

örneğin 1. kolondaysa bana "A" değerini versin..

teşekkürler

Kolay yöntemi varsada bilmiyordum bulmaca tadında bir soru olunca daynamadım dosyanız ekte cevabı a1 hücresine yazıyor.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
arr = Array("1", "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
If ActiveCell.Column < 26 Then Cells(1, 1).Value = arr(ActiveCell.Column)
If ActiveCell.Column > 26 And ActiveCell.Column < 53 Then Cells(1, 1).Value = "A" & arr(ActiveCell.Column - 26)
If ActiveCell.Column > 52 And ActiveCell.Column < 79 Then Cells(1, 1).Value = "B" & arr(ActiveCell.Column - 52)
If ActiveCell.Column > 78 And ActiveCell.Column < 105 Then Cells(1, 1).Value = "C" & arr(ActiveCell.Column - 78)
If ActiveCell.Column > 104 And ActiveCell.Column < 131 Then Cells(1, 1).Value = "D" & arr(ActiveCell.Column - 104)
If ActiveCell.Column > 130 And ActiveCell.Column < 157 Then Cells(1, 1).Value = "E" & arr(ActiveCell.Column - 130)
If ActiveCell.Column > 156 And ActiveCell.Column < 183 Then Cells(1, 1).Value = "F" & arr(ActiveCell.Column - 156)
If ActiveCell.Column > 182 And ActiveCell.Column < 209 Then Cells(1, 1).Value = "G" & arr(ActiveCell.Column - 182)
If ActiveCell.Column > 208 And ActiveCell.Column < 235 Then Cells(1, 1).Value = "H" & arr(ActiveCell.Column - 208)
If ActiveCell.Column > 234 And ActiveCell.Column < 261 Then Cells(1, 1).Value = "I" & arr(ActiveCell.Column - 234)
End Sub

Ekli dosyalar

Kod:
Sub KolonIsmi()
    ActiveCell= Split(ActiveCell.Address, "$")(1)
End Sub

Arkadaşlar çok teşekkür ederim, elinize sağlık.. Burada aslında önerilen her iki çözümün de bir kısmı işime yarıyor.. Sayın hamitcan'ın çözümü çok pratik ancak sayın fedeal'in çözümündeki gibi kolon ismini bir hücreye yazdırmam gerekiyor.. İkinci çözümde mesaj kutusu yerine değeri hücreye yazdırabilir miyiz?

Tekrar teşekkürler..

Teşekkürler Hamitcan birşey daha ögrendim.Saygılar.

Geri