• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kodu Nasıl Eklenti Haline Getirebiliriz

Excel Vers. ve Dili
2010-TR
Merhaba arkadaşlar hayırlı cumalar,

Aşağıdaki kodu excele menü olarak eklemek istiyorum.

Sub SayfaSonuBelirle()
On Error Resume Next
For i = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count - 1
ActiveSheet.HPageBreaks(i).Delete
Next

For j = 2 To [a65536].End(3).Row
If Cells(j, "a") <> Cells(j + 1, "a") Then
ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add Before:=Cells(j + 1, "a")
End If
Next
End Sub

excele menü olarak eklediğim vakit aşağıdaki gibi hata alıyorum. lütfen yardım. rica.

Son düzenleme:
eklenti derken nereye eklenti exceldeki menülerde mi yer almasını istiyorsun

eklenti derken nereye eklenti exceldeki menülerde mi yer almasını istiyorsun

evet. yani aşağıdaki klasöre kaydedip her farklı exceli açtığımda menülerde yer almasını ve çalışmasını istiyorum.

C:\Users\xx\AppData\Roaming\Microsoft\AddIns

Bunun için Excelde Quick Acces ToolbarMenüsü Güzel Bir alternatif.
Aşağıdaki1. resimde eklenmiş bir makro göreceksiniz. Bu menüye bir makro atamak için.2. ve 3. resimlerdeki işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

File--> Optionsu Açın
Quick Acces Toolbar sekmesine gelip "Choose Command From" Açılır menüden Macros u seçin.
"Customize Quick Acces Toolbar" açılır menüsünde For All documents default seçilidir. böylece her excelde bu eklenti olacak anlamındadır.

Macros seçimi yaptığınızda excel çalışma sayfanızdaki yazılı tüm makrolar karşınıza aşağıdaki pencerede sıralancaktır. Hangi makroyu eklemek istiyorsanız üstüne gelip seçiminizi yapın ve Add butonuyla Sağ taraftaki pencereye aktarın.

1.Resim
VE4lXn.png

2.Resim
lEnkrX.png

3.Resim
oEBA8m.png

Merhaba,

Biraz daha başa alabilir misiniz. bu kodları bir dosyaya mı kaydetmek gerekiyor. Sonra sizin belirlediğiniz rota uygun hareket ederek dosyayı seçmek gerekiyor şeklinde anladım. Eğer böyle ise kaydetmem gereken dosyayı nasıl oluşturabilirim.

Bunun için Excelde Quick Acces ToolbarMenüsü Güzel Bir alternatif.
Aşağıdaki1. resimde eklenmiş bir makro göreceksiniz. Bu menüye bir makro atamak için.2. ve 3. resimlerdeki işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

File--> Optionsu Açın
Quick Acces Toolbar sekmesine gelip "Choose Command From" Açılır menüden Macros u seçin.
"Customize Quick Acces Toolbar" açılır menüsünde For All documents default seçilidir. böylece her excelde bu eklenti olacak anlamındadır.

Macros seçimi yaptığınızda excel çalışma sayfanızdaki yazılı tüm makrolar karşınıza aşağıdaki pencerede sıralancaktır. Hangi makroyu eklemek istiyorsanız üstüne gelip seçiminizi yapın ve Add butonuyla Sağ taraftaki pencereye aktarın.

1.Resim

2.Resim

3.Resim

Son düzenleme:
elbette bir excel çalışma sayfanızda makro kodunuzun olması gerekiyor ki. o makroyu quick acces tool bara ekleyebilesiniz.

makro kodunuzun olduğu exceli açın orda yapın bu dediklerimi sırasıyla

elbette bir excel çalışma sayfanızda makro kodunuzun olması gerekiyor ki. o makroyu quick acces tool bara ekleyebilesiniz.

makro kodunuzun olduğu exceli açın orda yapın bu dediklerimi sırasıyla

Merhaba,

Dediğiniz gibi yaptım fakat dosyayı kapatıp başka bir dosya açtım. icona tıkladığım zaman aldığım hata aşağıdaki gibidir. Tekrar yardımcı olabilir misiniz. (bu menü gibi diğer makrolarım çalışıyor. sadece bu makro çalışmıyor.)

Geri