• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kodların ve makroların farklı pc de açılmaması Hk.

Excel Vers. ve Dili
2016
Excel yapılan bir çalışmada dosyanın kod bölüme özel kodlarla formüllerin renge göre otomatik çalışması için kodlar yazılmıştır. Ayrıca KTF kodları ile de renge göre tablo toplamları güncellenmesi ile ilgili formüller yaratılmıştır. İlgili dosya kodların yazıldığı pc de sorunsuz çalışıyor. Ancak dosyayı farklı bir pc ye aktarıp açmaya çalıştığımda kaynak benim kullandığım pc den almaya çalıştığı için hem KTF hemde dosya kod bölümüne yazılan kodlar hata vererek ( AD?) çalıştırılamıyor.

İlgili transfer işleminin yapılabilmesi için hangi yol izlenebilir?

Yardımlarınızı rica ederim.

SYG

Merhaba.

Muhtemelen KTF bir eklenti dosyasına eklenmiş olmalı bu eklenti dosyasını yeni bilgisayara kopyalayıp Excel'e tanıtmamız gerekiyor.

KTF formülün çalıştığı bilgisayarda "C:\Users\"Kullanıcı Adınız"\AppData\Roaming\Microsoft\AddIns" klasörünü açın.
Bu klasörde KTF formülün bulunduğu bir Excel eklentisi dosyası bulunur. Uzantısı "*.xla" ya da "*.xlam" olmalı.
Bu dosyayı diğer bilgisayarda yine aynı klasöre kopyalayın.
Bu bilgisayarda bir Excel dosyası açın.
Excel Seçeneler / Eklentiler açın
Yönet kısımında "Excel Eklentileri" seçin "Git" e tıklatın.
Açılan pencerede "Gözat tıklatıp Kopyaladığınız eklentiyi seçin "Tamamı" tıklatın.

Artık eklenti bu bilgisayara da eklendiğinden KTF yi kullanabilirsiniz.

Üstat tekrar merhaba,

Söylediğin ilgili konumda ki dosyayı diğer pcye kaydettim. yalnız şöyle bir problem çıkıyor. Ben kendi bilgisayarımdan ilgili dosyayı diğer bilgisayara mail atıyorum. o bilgisyarda dosyayı masaüstüne indirdiğimizde benim KTF ile yaptığım formülün başında benim bilgisayardaki ADDİN adresini alarak formülü görmeye çalışıyor. Kendisinde kayıtlı olsada. Manuel her formülün başındaki "computer/users/onur5k/...." adresini silerek sadece formülü bıraktığımda sorunsuz çalışıyor. Bu adres çıkma olayını nasıl iptal edebilirim.?

SYG

Merhaba.
Bütün excel dosyaları kapalıyken kopyaladığın eklenti dosyasını aç "CTRL+F11" e basarak VBA yı aç kodlar içinde adresi bulup sil ve dene eğer olmazsa (aynı yada farklı bir hata alırsan) eklenti dosyasını burada paylaş gerekli düzenlemeyi ben yapayım.

Selam eklenti dosyasını eklemek istediğimde dosya izin verilen uzantıları kapsamıyor hatası alıyorum.

SYG

Merhaba.
Bütün excel dosyaları kapalıyken kopyaladığın eklenti dosyasını aç "CTRL+F11" e basarak VBA yı aç kodlar içinde adresi bulup sil ve dene eğer olmazsa (aynı yada farklı bir hata alırsan) eklenti dosyasını burada paylaş gerekli düzenlemeyi ben yapayım.

Sorun, belgeyi FORUMa eklemek ise; bellgenin sıkıştırılmış halini (zip, rar) FORUMa eklemeyi deneyin.

Merhaba.
Herhangi bir sorun görünmüyor. Gayet güzel çalışıyor.

ben ilgili dosyayı farklı bir pc ye aktardığımda değerlerin hiçbiri görünmüyor. sadece AD? hatası çıkıyor. sizde olmadı mı öyle birşey anlamadım neyden kaynaklandığını ?

AD hatası ile ilgili sorunun nasıl çözüleceğini ilk mesajımda belirtmiştim.
Sizde söylediğim şekilde yaptığınızı fakat bu sefer farklı bir sorun ile karşılaştığınızı söylemiştiniz.
Şimdi tekrar başa mı dönüyoruz?
AD hatasını çözmek için lütfen ilk mesajımdaki yöntemi uygulayınız.

Sayın Hocam ilk mesajınızdaki yöntemi uyguladım. İlgili bilgisayarda dosyaya kaydettim. Ancak çalışma dosyasını açtığımda SarıRenksizÇıkar formülünün başında benim bilgisiyarıma ait adresi gördüğü için sorunu çözemedim. Sizde dosyayı buraya yüklerseniz ben kodlardan adresi silebilirim demiştiniz. O yüzden dosyanın ADDIN içerisinde kayıtlı olan örneğini yükledim buraya.
bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla

Yaşadığınız sorunu ekran görüntüsü ile gösterebilir misiniz?
Ve mümkünse sorun yaşadığınız dosyayı da gönderin.

Sorunun kaynağı *.xlam dosyası kapalı olduğu halde içinde bulunan KTF çalıştırılabiliyor.
Dosya kapalı olduğu için dosyanın tam adresi formüle ekleniyor.
Bu sebeple yeni bilgisayarda dosya yolu yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Çözümü şu:
Yeni bilgsayardaki dosyanızı açın CTRL+H basarak "Bul Değiştir" i açın.
Aranan kısmına "fscda" yazın Yeni Değer kısmına bu bilgisayardaki oturum-kullanıcı adını yazın.
Tümünü Değiştir i tıklatın.
Bu şekilde formüllerdeki sorun giderilmiş oldu.

Daha kolay yada otomatik bir yöntemi var mı bilmiyorum.

Kolay gelsin.

Geri