• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kodları butona bağlama ve filtre düzenleme

Excel Vers. ve Dili
2003
--------------------------------------------------------------------------------
Şimdiden yardım olucak arkadaşlara çok teşşekür ederim.
Sizden isteğim bır sey var 3'un den bırı olabılır.

Aşağıda attığım excel sayfasın makroyu calıstırdıgımız Ctrl+y arşvden genellıkle ağ bağlantısından dosyaları akıp excele aktarması suan cok ıyı calısıyor

1- Bır buton koyup tıkladıgımda makronun gorevını yerıne getırmesını ıstıyorum . Ctrl + y ayarladım gerek olmadan.

2- Ben bir filtre uygulaması yapıyorum 2 satıra fakat makro calıstıgında fıltreyı kaldırıyor yanı A1 den .... baslıyor programın kodlarını uyguluyor Bu duzenlebılırse cok ıyı olur olmazsada C2 textbax kutusu olsun yada baska bırsey ben ıcıne harflerı gırdıgım c sutununu ona gore sıralasın bır nevı arama ıslemı yaptırcam. kutunun ıcın dekı harlerı barındırıan haflerı gostersın Aynen
FILTRE OTOMATIK FILTRE DEN OZEL SECIP ICERIR OZELIIGINI SECTIGIMI ZAMAN KI UYGULAMA GIBI

Ekli dosyalar

Merhaba,

Buton olayı için aşağıdaki linki inceleyin.

Sayfaya buton ekleyip butona makro atamak

Filtre özelliğinin bozulmaması için "Sub SubHsr_KlasorIceriginiListele()" isimli makronunuzun "End Sub" satırından öncesine aşağıdaki kodu eklerseniz tablonuza filtre otomatik eklenecektir.

Kod:
Range("A1:H1").AutoFilter

Eğer ben bunları yapamam derseniz ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

oncellıkle hocam ellerinize sağlık.
hocam kutucuğa harfleri girdiğmde çoğu zaman çalıyor geri sildiğimde lıste geri gelmiyor...
kutucuğun yerini bir türlü değiştiremedim hocam...
Kutucuğu çoğunlukla "
örnek : dosya ısmı excel ben kutucuğa xce yazdıgımda gelmesını ıstıyorum kı cok sagolun coğu zaman calısıyor..
geri alma işlemi nasıl olucak yaptıgındada calıstıgı zamanda sn ıslem yaptıgı lısteyı gozterıyr oda bazen ...
GENELLIKLE ARAMAYI B sutunu ıcın yapıcam. aramadan sonra fıltre uygulaması kayboluyor. "
Birsey farkettim arama yapıcan text ile A11 sutunundan başlıyor
UĞRAŞLARINIZ ICIN ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM

Son düzenleme:
Merhaba,

Siz "C" sütunu diye belirttiğiniz için bende ona göre kodu ayarlamıştım. Şimdi ise "B" sütununa göre arama yapmak istiyorum. Sürekli karar değişimleri cevap verme isteğimizi maalesef törpülüyor. Lütfen kararlarınızı net olarak belirtin.

Ben üstteki mesajımdaki dosyada hem "B" sütunu için hem de "C" sütunu için arama özelliği ekledim. İnceleyiniz.

Ellerinize sağlık bu saatte ilgilendiğiniz için çok teşşekkür ederim. Bomba gibi çakıyor B sutunu ıcın olan. C de kını sanırım ıptal ettınız calısmıyor hıc sorun degıl sılmeye yada duzeltmeye calısıcam.
Tekrar tekrar çok tessekkur ederım.

Merhaba,

Üstteki dosyayı güncelledim. Tekrar deneyin.

COK teeskkurler ılerleyen gunlerde kuck bır sey ıcın rahatsız edıcem kendım arastırıcam sımdılık yapamazsam yardımınıza bulunucam.

Olay su bır buton koyup dosya araması yaptıgımda dosya yolunu secıcegıme en son sectıgım yerı guncellesı ınt. sayfasında F5 tusunun ıslevı gıbı..

Tekrar tekrar cok tessekkur ederım

Geri