• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod ile Topla.Çarpım

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,
Aşağıdaki kodda (gelirler!d2:d3650=1) kısmında "1" ayı ifade ediyor ve bu haliyle çalışıyor. Her ay için ayrı ayrı kod yazmaktansa ayı belirten değeri comboboxtan alsın istiyorum. Ancak *(gelirler!d2:d3650=ComboBox1) veya (gelirler!d2:d3650=ComboBox1.Value) şeklinde yazdığımda hata veriyor. ComboBoxifadesini kod içine nasıl yazmalıyım? İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

TextBox1 = Format([SumProduct((gelirler!b2:b3650=1) *(gelirler!d2:d3650=1) * (gelirler!I2:I3650="GÜNLÜK SATIŞ") * (gelirler!g2:g3650))], "#,##0.00")

Merhaba sayın hamitcan,
İlginize teşekkür ederim.
Verdiğniz linkte birçok örnek olmasına rağmen benzer bir uygulama bulamadım. Örnekteki "1" değeri değişken olduğu için Combobox kullanmak istiyorum. Ekteki örnek çalışmada açıklamaya çalıştığım gibi..

Ekli dosyalar

Merhaba ekteki kodu denermisiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
dgr = ComboBox1.Value * 1
For i = 2 To Range("B65536").End(3).Row
If Cells(i, "B").Value = dgr And Cells(i, "D").Value = dgr And Cells(i, "I").Value = "GÜNLÜK SATIŞ" Then
abc = abc + Cells(i, "G").Value
End If
Next
TextBox1 = Format(abc, "#,##0.00")

End Sub

Merhaba Sayın Huseyinkis,
İlginize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Düşündüğümden farklı bir çözüm sunmuşsunuz. Çok da güzel yapmışsınız.:) Ancak kendi yazdığım kod mantığı ile düşündüğüm için tek bir textbox eklemiştim ve ComboBoxdaki değer sadece "D" kolonu ile ilgili idi. "B" deki değeri sabitleyerek textbox1 deki işi çözdüm ama çalışmamda 31 textbox var ve "B" kolonundaki değer 1 den başlayarak 31 e kadar gidiyor. Uyarlamaya çalışacağım. Çözemezsem tekrar yardımlarınıza başvuracağım.. Esen kalın..

Tekrar Merhaba Sayın Huseyinkis,
İşlem tamamdır. Çok teşekkür ederim, yazdığınız kod mantığı ile çok hızlandı çalışmam. Esen kalın..:D

Alternatif1;
Kod:
TextBox1 = Format(Evaluate("=SUMPRODUCT((B2:B3650=" & ComboBox1.Value & ")*(D2:D3650=" & ComboBox1.Value & ")*(I2:I3650=" & """GÜNLÜK SATIŞ""" & ")*(G2:G3650))"), "#,##0.00")
End Sub
Alternatif2;
Kod:
[N1].FormulaR1C1 = Evaluate("=SUMPRODUCT((R2C2:R3650C2=" & ComboBox1.Value & ")*(R2C4:R3650C4=" & ComboBox1.Value & ")*(R2C9:R3650C9=" & """GÜNLÜK SATIŞ""" & ")*(R2C7:R3650C7))")
End Sub

Geri