• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod ile seçilen tarih satırının bir üstüne boş satır eklemek

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Form üzerinde seçtiğim tarihe göre sayfaya çalışma sıralaması yaptırıyorum. (Kod sayfasına Kısa bir örnek ekledim)
İstediğim ise seçtiğim tarihin bir üstüne boş satır eklemek ve Kaynak sayfasındaki "AW4 den AW9" a kadar olan isimleri "D" , "E" , "F","G","H" hücrelerine yazdırmak.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba
İstediğimi anlatamadığım için konumun cevapsız kaldığına inanıyorum.İstediğim B sütununda bulunan seçtiğmiz herhangi bir tarihin bir üst satırına satır eklemek.Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhaba,

Sorunuzu bir kaç kere okudum boş satır açmaktan başka bir şey anlamadım.
Satır açıldıktan sonra boş satırlar nasıl ve ne ile dolacak? İsimlerden söz ediyorsunuz ama isimler sayfanın başında zaten var.

Hocam mehaba
İlginize teşekkür ederim. İsim taşıma işini hallettim.Yalnızca seçilen tarihin bir üstine boş satır eklemek istiyorum.
Kısaca anlatayım.Bu gece çalışma sistemi, bazen örnek. 3. çalış bir yat sisteminden 4 çalış bir yat sistemine geçiş oluyor. Bu geçişte istirahati ilk hakedenin istirahat etmesi için sıranın başına geçmesi gerekiyor. açılan yerlere yeniden sıralama yapacağım.

Merhaba,

Kullandığınız kodda Satır numarasını bulduğunuz yerde aşağıdaki gibi bir kod işinizi görür, boş satırı ekler.

Kod:
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
If WorksheetFunction.CountIf(ÇZ.Range("B:B"), DateValue(tarih.Text)) > 0 Then
    Sat = WorksheetFunction.Match(CDbl(DateValue(tarih.Text)), ÇZ.Range("B:B"), 0)
    ilk = Sat - (Sat - 7) Mod 1
    Rows(Sat).Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove

'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////...1

Geri