• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod ile kod sayfasını açmak

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın üstadlarım ve uzmanlarım;

1 - vba kod sayfasını açmak için bir kod var mı?
2 - ayrıca excel dosya açıldığında userform açılsın ve form kapanınca excel dosya da kapansın.
3 - diyelim 2. Madde gerçekleşti. Daha sonra kodda değişiklik yapmak icab ederse ne yapabiliriz. Userforma ilave edeceğimiz butona 1. Maddedeki kodu yazmak işimizi görür mü?
4 - son olarak, excel dosyası açıldığında makroların otomatik etkinleştirilmesi/güncelleştirilmesi için ne yapmalıyım.

Biraz fantastik ama olursa harika olur. çok kıymetli görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık.

1 - vba kod sayfasını açmak için bir kod var mı?
.

Kod:
Sub VbaEditorunuAc1()
Application.SendKeys ("%{F11}")
End Sub
veya
Kod:
Sub VbaEditorunuAc2()
ThisWorkbook.VBProject.VBComponents("Module1").CodeModule.CodePane.Show
End Sub
kodlarını kullanabilirsiniz.

2 - ayrıca excel dosya açıldığında userform açılsın ve form kapanınca excel dosya da kapansın.
.

Kod:
Sub auto_open()
UserForm1.Show
End Sub

Aşağıdaki kodu, UserForm1 içine ekleyin.
Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
Application.Quit
End Sub

Sayın üstadım,

ellerinize emeğinize sağlık, ilginiz için bilahare teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.

Bahsetmiş olduğunuz script e nasıl ulaşabiliz. Bu konuda da bir yardımcı olursanız memnun olurum....

üstadım çok teşekkür ederim.
2. Yolla etkinleştirmeyi yapamadım. Selfcert.exe istedi bulup kurunca, makecert.exe istedi bir türlü bulamadım. Sdk ile otomatik yükleniyormuş. Onu bulup onuda yükledim fakat yine olmadı. Neyse, her şey için teşekkür ediyorum.
Ellerinize emeğinize sağlık.

Son kez bir şey sorsam;

kod sayfasını kapatınca userform u açmak için nasıl bir kod yazmalıyım.

şöyle bir kod yazdım iş görür mü?

----------------------------------------
Sub formgöster()

Application.SendKeys ("%{F11}")
If Application.Quit Then
UserForm1.Show

End Sub

Herhangi bir sayfada bir hücreyi seçtiğinizde kod çalışır. Kodu, ThisWorkBook kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
UserForm1.Show
End Sub

Sayın Hamitcan üstadım;

öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. bu yanıtı dün yazmıştım fakat siteye olan ilgi hergeçen gün artıyor. site yoğunluğundan dolayı dün yazdığım yanıt yayınlanamamış.

ellerinize emeğinize sağlık. yukarıdaki formül iş görür ancak, vba kod editörünü kapatınca direk user formu açan bir kod varsa o benim için daha iyi olacak. yukarıdaki formülü kullandığımda ise biraz uğraştıracak.

yine de herşey için çok teşekkür ediyorum. ellerinize emeğinize sağlık. sağolun varolun....

Dün konuyu biraz araştırdım, zannedersem Class Module yardımıyla birşeyler yapılabilir fakat benim fazla bilgim yok, belki forumdaki diğer arkadaşlar size yardımcı olabilir.

Geri