• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod ile CommandButton resmini değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010

Türkçe
Merhabalar,

CommondButton 'ın üzerindeki resim Properties kısmından değiştirilebiliyor. Ancak benim istediğim butona basıldığında bu resmin değişmesi, bir daha basıldığında ise eski haline dönmesi...Daha açık konuşmak gerekirse, bir elektrik devresinin AÇIK-KAPALI anahtarı görüntüsünü CommandButton üzerine resim olarak koymak istiyorum. Açık ve kapalı pozisyonlarda elektrik de açık ya da kapalı olacak...

Bu arada kullanılacak resimlerin dışardan bir klasörden değilde , gene aynı excel dökümanının bir diğer sayfasından çekilme şansı var mı acaba bilemiyorum..

Cevaplarınızı iletebilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler

Sn xmydnx
Üç adet CommandButton oluşturun esas kullanacağınız CommandButton'a açık devre resmini ve caption özelliğine a yazın, diğer iki CommandButton'dan birisine açık devre resmi diğerine kapalı devre resmi ekleyin ve bu CommandButton'ların Width ve height özelliklerini sıfır yapın (Yani bir nevi gizleyin) ve İlgili sayfanın kod sayfasına aşağıdaki kodu yazın
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If CommandButton1.Caption = "a" Then
CommandButton1.Caption = "b"
CommandButton1.Picture = CommandButton3.Picture
Else
CommandButton1.Caption = "a"
CommandButton1.Picture = CommandButton2.Picture
End If
End Sub

Private Sub Worksheet_Activate()
CommandButton1.Caption = "a"
CommandButton1.Picture = CommandButton2.Picture
End Sub

Son düzenleme:
Ömer Bey;

Yazdığınız programın adımlarını %100 anlamamış olsam da çalıştırdım ve kusursuz çalıştı...Çok teşekkür ederim...Bu arada birden çok anahtar kullansam acaba her yeni anahtar (commandbutton) için bu yukarıdaki çözümünüz gibi 3 adet daha mı commanbutton kullanmam gerekli ? Yoksa kestirme yolu var mı ?

Ayrıca belki saçma gelecek ama, bu kodlar, excel dışında visual basic kullanmaya çalışsam ve .exe uzantılı bir programa dönüştürmeye kalksam (bugüne kadar hiç denemedim) gene çalışır mı ? Yoksa excel dışındaki visual basic programlama da kodlar farklılık mı arz eder?

Tekrar teşekkür ederim.

siz "kullanılacak resimlerin dışardan bir klasörden değilde" dediğiniz için aklıma böyle bir şey geldi. yardımcı nesne CommandButton değilde Image nesneside olabilirdi. onun picture özelliğini CommandButton taşıyabilirdiniz aynı şekilde.
WindowsApplication de gömülmüyor. projenin içinde dosyanın bir kopyasını oluşturuyor yani dışarıda bir klasörde bulunması gerekiyor resmin gömülme olayı ofis dosyalarına mahsus bir şey herhalde.

Son düzenleme:
Teşekkürler..

Geri