• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Klasörü Bir Hücre İçeriğiyle İsimlendirerek Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardımınızı istiyorum. Biraz uzun olacak ama elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım ihtiyacımı.
Sitede de ihtiyacımı karşılayacak kesin bir çözüm bulamadım malesef.

1. Kısım

Yapmak istediğim şey, örnek çalışmalarımın bulunduğu bir klasör var her yeni iş ekledikçe bu klasörün yeni iş numarasına göre numara almasını istiyorum. İlk olarak "C:\İşlerim\Örnek\" klasörünü "C:\İşlerim\Örnek Kopya\ gibi çoğaltmak.

2. Kısım

Klasörün içinde bulunan iki dosyaya "G5" in içeriğini isim olarak vermek istiyorum.

Klasörde İŞ1.docx ve İŞ2.docx adınnda iki taslak belgem var. Onların adı da "G5" Hücre içeriği olması gerekiyor. Ama iki belgeye aynı adı vermek mümkün değil, "G5" in içeriği olan (hasan, ahmet) "iş1- hasan, ahmet.docx" şeklinde mevcut dosya adına ekleme yapılabilirse daha güzel olur ama olmazsa da ne şekilde olursa seve seve kabulümdür. :)

3. Kısım

Son olarak çoğaltılan bu klasöre "C:\İşlerim\Örnek Kopya\ "E5" Hücresinin içeriği o anda neyse o adı vermek istiyorum. Çünkü sürekli adeğiştireceğim "E5" in içeriğini.

Bunları kendim yapabileceğim basit örnek çalışmalar referans gösterirseniz kendim de yapmak isterdim. :)

Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

Sanırım çok fazla geldi. :)

Şimdilik sadece aşağıdaki sorum için yardımcı olabilir misiniz? Ya da farklı şekilde nasıl yapabilirim.

"Yapmak istediğim şey, örnek çalışmalarımın bulunduğu bir klasör var her yeni iş ekledikçe bu klasörün yeni iş numarasına göre numara almasını istiyorum. İlk olarak "C:\İşlerim\Örnek\" klasörünü "C:\İşlerim\Örnek Kopya\ gibi çoğaltmak."

Geri