S.a arkadaşlar daha excel de çok çok acemiyim
İçinde sayısı belli olmayan isimlerle adlandırılmış pdf raporlar mevcut seçtiğim klasörün içinden pdf dosyalarının isimlerine göre arama yapıp listboxta göstersin istiyorum.sonra listboxtan seçtiğim rapor ismine tıklayınca direk varsayılan yazıcıya göndersin.Yada list boxta birden fazla seçim yapıp yazdır dediğimde seçtiklerimi listboxtaki sıraya göre pdf açmadan sormadan yazdırsın.
Yardımcı olursanız sevinirim ben bir çalışma yaptım "MsgBox yol & isim" kısmında yazdırma denemeleri yaptım ama bir türlü direk yazdırmayı beceremedim.
İçinde sayısı belli olmayan isimlerle adlandırılmış pdf raporlar mevcut seçtiğim klasörün içinden pdf dosyalarının isimlerine göre arama yapıp listboxta göstersin istiyorum.sonra listboxtan seçtiğim rapor ismine tıklayınca direk varsayılan yazıcıya göndersin.Yada list boxta birden fazla seçim yapıp yazdır dediğimde seçtiklerimi listboxtaki sıraya göre pdf açmadan sormadan yazdırsın.
Yardımcı olursanız sevinirim ben bir çalışma yaptım "MsgBox yol & isim" kısmında yazdırma denemeleri yaptım ama bir türlü direk yazdırmayı beceremedim.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
Set klasor = evn.getfolder("C:\Users\PC\Desktop\2016")
For Each dosyalar In klasor.Files
If VBA.Right(dosyalar.Name, 3) = "pdf" And VBA.Left(dosyalar.Name, 3) = TextBox1.Value Then
ListBox1.AddItem Replace(dosyalar.Name, ".pdf", "")
End If
Next
End Sub
Private Sub ListBox1_Click()
Dim yol As String
Dim isim As String
yol = "C:\Users\PC\Desktop\2016\"
isim = Dir(yol & ListBox1.Text & "*.pdf")
MsgBox yol & isim
End Sub