• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

klasör içerisindeki tüm excel dosyalarından belirli bir sayfaya hücre alma !

Excel Vers. ve Dili
2010-tr
merhabalar
benim istediğim örneğin D sürücüsü altında deneme diye bir klasör mevcut.ve içerisinde aynı şablonda fakat farklı müşteri bilgilerini içeren farklı çalışma kitapları mevcut. benim istediğimde bir tane rapor diye bir excel sayfası oluşturup klasör içerisinde ki tüm excel dosyalarının ( yeni eklenecek excel dosyaları da dahil)
B2,B4,G2 ve F28 nolu hücreleri rapor excel sayfamda sırasıyla yan yana (B2,C2,D2,E2 gibi )listeletmek istiyorum.
belirli bir sayfadan yapabiliyorum ama klasör içerisindeki tüm excel dosyalarından bunu en kolay hangi şekilde alabiliriz...
yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba
Bir tane rapor dosyası ve bir tane de müşteri sayfası ekleyin. Şablonunu göreyim hemen kodunuzu yazıp gönderelim. Olmaz mı_?

dosyalar ektedir. iki farklı çalışma sayfası ve rapor sayfası koydum.
dediğim gibi çalışma sayfalarından rapor sayfasında gözükmesini istediğimiz bölümler ( tarih,firma adı,ürün kodu ve teklif fiyatı )... diğer kısımların rapor da gözükmesine gerek yok. bir de klasör içerisine daha sonradan da ilave olacak her müşteri sayfasının otomatik olarak rapor sayfamızda istediğimiz değerleri atamasını istiyorum.(en önemlisi de bu)

Ekli dosyalar

dosyalar ektedir. iki farklı çalışma sayfası ve rapor sayfası koydum.
dediğim gibi çalışma sayfalarından rapor sayfasında gözükmesini istediğimiz bölümler ( tarih,firma adı,ürün kodu ve teklif fiyatı )... diğer kısımların rapor da gözükmesine gerek yok. bir de klasör içerisine daha sonradan da ilave olacak her müşteri sayfasının otomatik olarak rapor sayfamızda istediğimiz değerleri atamasını istiyorum.(en önemlisi de bu)

Merhaba
Eki inceler misiniz_?
Ekteki dosyayı herhangi bir yerde çıkartın ve içindeki butona tıklayarak deneyin.

Ekli dosyalar

maalesef çek butonuna tıkladığım zaman hiç bir şey olmuyor.
excel dosyalarımın olduğu klasör içerisine de kopyalayıp o şekilde de denedim ama maalesef yine çekmedi hiç bir şey...

maalesef çek butonuna tıkladığım zaman hiç bir şey olmuyor.
excel dosyalarımın olduğu klasör içerisine de kopyalayıp o şekilde de denedim ama maalesef yine çekmedi hiç bir şey...

Nasıl olur ya ben denedim. gayet güzel verileri çekiyordu.
Makro güvenlik ayarları ile oynayın. 2007 Makro güvenlik Bu linkte anlatılmış. Lütfen ondan sonra deneyin.

Aynı excelde farklı sayfalarda bulunan verileri excel içinde başka bir sayfada verileri alt alta getirmek istiyorum. Excele yeni sayfa eklediğim zaman o sayfadaki bilgilerinde bu toplam sayfaya eklenmesi gerekiyor. Verilerin gelmesini istediğim her dosyanın formatı ve başlıkları aynı şekilde. Bu işlemi nasıl yapabilirim.

tamamdır. problemi buldum gönderdiğiniz kod'lar arasında. Bizim şablonlarda sayfa1 olarak değil teklif olarak sayfa adı verilmiş.ve DSY = Dir(YL & "*.xlsm?") kısmını DSY = Dir(YL & "*.xls?") olarak değiştirdim düzgün bir şekilde almaya başladı.sorun ortadan kalktı.Çok teşekkürler..
peki neden xlsm olarak almadı da xls olarak düzelttiğimde aldı. ikisini de aynı komutta kullanabilir miyiz ? yani hem xls hem de xlsm var ise o klasör de alsın diyebilir miyiz?

tamamdır. problemi buldum gönderdiğiniz kod'lar arasında. Bizim şablonlarda sayfa1 olarak değil teklif olarak sayfa adı verilmiş.ve DSY = Dir(YL & "*.xlsm?") kısmını DSY = Dir(YL & "*.xls?") olarak değiştirdim düzgün bir şekilde almaya başladı.sorun ortadan kalktı.Çok teşekkürler..
peki neden xlsm olarak almadı da xls olarak düzelttiğimde aldı. ikisini de aynı komutta kullanabilir miyiz ? yani hem xls hem de xlsm var ise o klasör de alsın diyebilir miyiz?

Merhaba
Sizin eklediğiniz dosyalar xlsx idi ben kodu ona göre yazmıştım.
.xlsx uzantısı : 2007 ve üst sürümlerde vardır ve makrolu şekilde kayıt edilemez.
.xlsm uzantısı : 2007 ve üst sürümlerde vardır ve makrolu şekilde kayıt yapmanızı sağlar.
.xls uzantısı : 2007 alt versiyonudur ve her şekilde kayıt yapılır.

Sizin eklediğiniz dosyalar da uzantı farkı vardı ve kod bu uzantıları belirli şartta tanır.

Şimdi tam olarak ne istediğinizi net şekilde anlatın bende ona göre çözüm bulmaya çalışayım.

aktarılacak başlıklar toplam sayfasında var

teşekkürler

her satır alt alta eklenecek

Geri