• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Klasör içerisindeki excel dosyalarına makro uygulamak

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar;

Benim a.xlsx dosyamda kayıtlı bir makrom var ve ben bu makroyu D:\makro klasöründe bulunan tüm excel dosyalarına uygulatmak ve kaydettirmek istiyorum (Dosyaları Tek tek manuel açıp makro kısayolunu çalıştırmadan)

Bu mümkün müdür acaba.

Şimdiden teşekkürler.

Forumda bununla ilgili bir konu hatırlıyorum ama bulamadım. Çalışma kitaplarını açıp içlerine kod ekleye biliyoruz. yapılabikiyor sizde araştırın forumda. Bulunca bilgi veririm.

Bu dosyalarınız başka bilgisayarlarda da kullanılacak mı?

Kullanılmayacak ise, makrolarınızı kişisel çalışma kitabında tutarak, tüm excel lerde çalışmasını sağlayabilir siniz.

Makrolu dosyasındaki Module1 içindeki makroları , Makrosuz adlı kitap içine Module1 açarak ekleme olayını export-import ile yapabilirsiniz. Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub MakroyuDigerKitabaAktar()
Dim Kodlar() As String, r As Integer

Set kitap = GetObject(ThisWorkbook.Path & "\Makrosuz.xls")
With kitap
    evn = ThisWorkbook.Path & "\EVNModule.bas"
    ThisWorkbook.VBProject.VBComponents.Item("Module1").Export evn
    kitap.VBProject.VBComponents.Import evn
End With

Set kitap = Nothing
        Windows("makrosuz.xls").Visible = True
        Workbooks("makrosuz.xls").Close True
End Sub

Özür dilerim yalnış anlattım sanırım. Demek istediğim a.xlsx dosyasında, atıyorum sayfa 1 in a5 kolonuna test yazdıran bir makrom var. Ben bu makroyu çalıştırdığımda D:\makro klasöründe bulunan kaç tane excel dosyası varsa hepsini otomatik olrak açıp sayfa 1- a5 kolonuna test yazdırıp o şekli ile kaydetsin istiyorum.

Yani tek makroyu klasördeki tüm excellerde çalıştırmak ve işlemini yaptıkdan sonra kaydetsin istiyorum.

Aşağıdaki dosyayı deneyiniz.

Dosya makro bilgisi gerektirir.

uygulanacak_makro bölümüne kendi makronuzu yazınız.
Varsayılan makroda 10. satır 1. sütun a DENEME yazar.

BU İŞLEMİN GERİ DÖNÜŞÜ YOKTUR. DENEMELERİNİZİ DENEME KLASÖRÜNDE YAPINIZ.
Orjinal dosyalarınız üzerinde deneme yapmayınız. Sorumluluk uygulayan kişiye aittir.

http://asriakdeniz.com/excel-tum-excel-dosyalarinda-makro-calistirma/

Geri