• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Klasör altındaki dosyalardan kritere göre veri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NYork
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar..Okuduğunuz için de şimdiden teşekkürler.
Soruyu imgelerle anlatacağım , anlaması oldukça basittir.

Bir test merkezi çalışanısınız ve elinizde test edilmek üzere ram'ler var.Her excel dosyası kendi adını taşıyan ram için özel hazırlanmış durumda.
A1=test tarihi
B1=test süresi
C1= test sırasındaki oda sıcaklığı
D1=Ram in test sırasındaki saat hızı
...
...

Yukarıdaki veriler daha önceki test sıralarında elde edilen verileriin excele aktarılmış hali , fakat , bu değerler alınarak " kullanılarak " sayfa 2 de bazı matematiksel işlemler gerçekleşmekte ve sonuçlar SAYFA 3 de 6 farklı parametre ile verilmektedir.
Bu parametreler , yukarıdaki değerlerin yazılı olduğu SAYFA 1 de A12 ve B12 hücrelerine benim atadığım dış girişli 2 sayısal değer girilerek ,bunların SAYFA 2 de hesaplanması sonuçta SAYFA 3 te elde edilmesi şeklinde.

Elimde A cinsi 500 , B cinsi 700 ram için iki ayrı klasörde toplanmış , 500 ve 700 adetlik excel dosyaları var. Toplam 1200 adet .

Üstteki veriler test tarihine göre , son 5 test değeri küçükten büyüğe sıralanıyor " sırala" komutu ile manuel olarak yapılıyor.Ve buradaki verilerin aynısı SAYFA 4 de son 12 testin sonucu olarak ayrı bir arşiv oluşturuluyor ve bunlarda tarihe göre sıralı ve manuel girişli , yani bu 12 testin son 5'i ilk sayfadaki değerlerin aynısı diğer 7'si eski test sonuçları .Eski sonuçların saklanması gerektiğinden ayrı sayfadaki bu hücreler birleştirilemiyor çünkü dediğim gibi SAYFA 1 sürekli en yeni son 5'i barındırıyor.

Bu verilerle aranan cevap şudur...

Nasıl bir platform oluşturalım ki , tek merkezden bu dosyaları şöyle işletelim ?

A tarihinde 72 adet test sonucu , her farklı isimdeki ram için elimizde olsun.
Bu sonuçların yukarıdaki A1,B1,C1,.. değerleri aynı fakat D1 değerleri farklı.

-Dosyalar küme halinde çağırılabilmeli ve tümünde tek merkezden verilen A1,B1,C1,... yerlerine otomatik tayin edilmeli değişken D1 girişi yapılmalı.
-otomatik olarak , yeni test tarihine sahip verimiz olduğundan tarihler küçükten büyüğe sıralanmalı ve SAYFA 1 DEKİ en eski 5. tarihin yerine yeni bu değerler sırasıyla atanmalı.
- Test arşivi olarak tanımlanan SAYFA 4 de de aynı veriler yerine yukarıda bahsedilen sabitleri yerine girmeli ve değişkeni yerine yazmalı ve yine tarih sıralaması 12 sonuç varsa en eski 12. silinip yerine en yenisi yazdırılmalı ve sıralanmalı.( 12 test sonucu yoksa örneğin 7. giriş yapılıyorsa normal olarak 7. sıraya kaydedip bırakmalı )
- Son olarak , kaydedip son şekliyle kapatmalı.

En azından fikri olan...

Son düzenleme:
.

Konu başlığını sorunuza uygun hale getirmeniz gerekir.

.

Merhaba,

Konu başlığınız tarafımdan değiştirilmiştir. Eğer başlığınıza mesaj yazılmasaydı "FORUM KURALLARINA UYMAYAN BAŞLIKLAR" bölümüne taşıyacaktım. Lütfen bundan sonraki başlıklarınızda bu kurala dikkat ediniz.

Forumda klasör altındaki dosyalardan sorgulamalarla ilgili örnekler var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz. İlgili başlıkları inceleyip uygulamaya çalışın. Beceremezseniz örnek dosyalarınızı ekleyerek sonucu nasıl görmek istediğinizide örnek dosyanız içinde görsel olarak tarif ederek açıklayınız.

Merhaba,

Konu başlığınız tarafımdan değiştirilmiştir. Eğer başlığınıza mesaj yazılmasaydı "FORUM KURALLARINA UYMAYAN BAŞLIKLAR" bölümüne taşıyacaktım. Lütfen bundan sonraki başlıklarınızda bu kurala dikkat ediniz.

Forumda klasör altındaki dosyalardan sorgulamalarla ilgili örnekler var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz. İlgili başlıkları inceleyip uygulamaya çalışın. Beceremezseniz örnek dosyalarınızı ekleyerek sonucu nasıl görmek istediğinizide örnek dosyanız içinde görsel olarak tarif ederek açıklayınız.

SAnırım sorumu sıkılarak okunuz..Benim istediğim klasördeki yüzlerce dosyadan hergün değişek sayılarda farklı dosyalar seçmek ...VE...BU dosyalara soruda aktarıldığı gibi bazıları sabit biri değişken VERİ AKTARMAK.....VERİ ALMAK DEĞİL... VERİ ALMAK DEĞİL ...AKTARMAK...AKTARMAK..VE TOPLU OLARAK İSTENİLEN ŞEKİLDE KAYDETMEK

Son düzenleme:
neyse en azıdan yardım etmeye çalıştınız....teşekkürler..71 kişinin incelelyip " TEK " BİR YORUMUN DAHİ OLMAMASI ..İLGİNÇ..EN AZINDAN " ŞÖYLE OLABİLİR.." GİBİ BİR MESAJ DAHİ YOK..gERÇEKTEN İLGİNÇ..

USA merkezli bir siteden sorunu hallettim ..Reklam olmaması açısından burada vermeyeceğim...çözüm epey zor aşamalı fakat aynı problemi aşan kişiler tarafından 30 dakikada 7 net cevap aldım..ki USA'da şu an gece..))) ilginç değil midir..? isteyen olursa aktarabilirim ..

Merhaba,

Sorunuzu sıkılmadan okudum...

Yanlış anlamış olabilirim. Forumda bu tarz örnekler var.

klasör ifadesi ile arama yapınız.

Geri