• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kıyaslama yapma

Excel Vers. ve Dili
2007
Selamlar,

Exceldeki iki Celldeki (Cells(1,1) ve Cells(1,2)) yaziyi(Rakam degil) kiyaslayarak eger ayni ise baska bir Celle (Celss(1,3)) true , yanlissa false yazacak.False olunca Cells(1,4)'e Cells(1,1)'deki degeri yazsin. Sadece burada kiyaslama islemini yapmadan once kullanicinin bir butona basmasi istenmektedir.

Bu islemleri gercekleyen bir macro yazilmasi acaba nasil olur. sabahtan beri yaziyorum ama dosyayi her kapatip actigimda macrolar ucuyor. Formati xls, xlsm falanda yaptim beceremedim. Yardimlarinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.
Büyük küçük harf duyarlı istiyorsanız baştaki Option Compare Text ifadesini kaldırmalısınız.

Bu arada konu başlığınızı değiştirmenizi öneririm. Başlık soruyu özetleyecek biçimde olmalıdır. Her soru soran sizin gibi "Makro yardım" yazarsa forumda nasıl arama yapacağız?

Kod:
Option Compare Text
Sub Karşılaştır()
    If Cells(1, 1).Value = Cells(1, 2).Value Then
        Cells(1, 3).Value = "True"
    Else
        Cells(1, 3).Value = "False"
    End If
End Sub

Ekli dosyalar

dosya icin tesekkurler. basligi degistirmeye calistim umarim yeni hali daha iyi olmustur, bu arada buttona her basmam da , macro kodlarinin acildigi ekranin acilmasini istemiyorum bunu nasil duzeltecegim ?

...bu arada buttona her basmam da , macro kodlarinin acildigi ekranin acilmasini istemiyorum bunu nasil duzeltecegim ?

Merhaba,
Bunu amlamadım!
Sanırım VBA editörü açılıyor ama VBA editörünün açılmaması lazım.
Yeni bir excel dosyası açıp eklediğim kodu Modüle yapıştırarak dener misiniz?

Bu arada dosyayı açan üyelerimizin de aynı sonucu alıp almadıklarını merak ediyorum.

Merhaba,

Bu arada dosyayı açan üyelerimizin de aynı sonucu alıp almadıklarını merak ediyorum.
Sayın dede, hata yok.
Selamlar,

Exceldeki iki Celldeki (Cells(1,1) ve Cells(1,2)) yaziyi(Rakam degil) kiyaslayarak eger ayni ise baska bir Celle (Celss(1,3)) true , yanlissa false yazacak.False olunca Cells(1,4)'e Cells(1,1)'deki degeri yazsin. Sadece burada kiyaslama islemini yapmadan once kullanicinin bir butona basmasi istenmektedir.
Koda ufakbir ekleme ile falsede dördüncü sütuna birdekini yazıyor.
Kod:
Sub Karşılaştır()
    If Cells(1, 1).Value = Cells(1, 2).Value Then
        Cells(1, 3).Value = "True"
    Else
        Cells(1, 3).Value = "False"
   [COLOR="red"] If Cells(1, 3).Value = "false" Then
    Cells(1, 4).Value = Cells(1, 1).Value
    End If[/COLOR]
    End If
End Sub

yalniz soyle bir sorunum var, Ben bu karsilastirma islemini yapmadan once baska bir islemde yapmak istiyorum ama buna ait olan fonksiyonu yazmayi beceremedim. ?Karsilastirma islemi oncesi istedigim kodu yerlestirebilecegim fonksiyon nasil yazilmalidir? Mesela Mesaj kutusu acabilir ve orda 5 yazsin, MsgBox 5 yani..
Ekteki dosyada random sayi uretiyorum ve oldugu satirdaki iki degeri kiyasliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı eski haliyle ve yeni isteklerinizle düzenleyip eklerseniz anlaşılır olur. Kimse ordan kod al şuraya kod yaz yapamaz,uzun iş uğraşmak istemez.

Son düzenleme:
Dosyayi ekledim...Amacim asagidaki listeden random atadigim satirdaki degeri yukarda tahmin etmektir. Tahmin ettigim degeri de Cells(1,3) yaziyorum ve Karsilastir butonuna basinca dogru sonucu veriyor. Bir nebze sozluk vari biseye benzeyecek ama buradaki sozlukte degerler hemen ekrana yazdirilmak yerine butona basinca dogru sonuc veya yanlis sonucun yazdirilmasini istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yardimci olacak yok mudur?

Geri